duminică, 17 iunie 2012

Laureaţii PREMIILOR EMINESCU- Secţiunea ARTE VIZUALE-BOTOŞANI 2012

La Secţiunea ARTE VIZUALE –Diploma în rang de excelenţă şi medalia Eminescu TEIUL DE AUR- a fost acordată dlui VICTOR FOCA      ( Botoşani) Victor Foca, este absolvent al Facultăţii de Arte Iaşi, clasa maestrului Dan Hatman.
A organizat 34 ediţii expoziţionale şcolare.
Expoziţia itinerantă ,, Porni Luceafărul” în anul 1999.
A organizat expoziţii de grup : Suceava, Bacău, ( grafică-pictură-sculptură) în 1966.
În prezent Victor Foca transpune în pictură murală (în regie proprie) proiectul ,,SLAVĂ ŢIE” în şcoli şi licee din municipiul Botoşani.
Monumentul Mihai Eminescu în satul Mihai Eminescu comuna Gorbăneşti a amplasat în data de 16 iunie 2005

Diploma şi medalia ,,TEIUL DE AUR” a primit doamna DANY-MADLEN ZĂRNESCU (Bacău) Doamna DANY-MADLEN ZĂRNESCU este absolventă a Institutului de Arte Plastice Iaşi, clasa profesor Nicolae Matyus. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.
A organizat expoziţii începând din anul 1976 la Muzeul Judeţean Slobozia, în 1997, la Galeriile ,, Ad-Hoc” Bacău, În anul 2005 la Galeriile ,, Artis” Bucureşti .În anul 2009, expoziţie la Societatea pentru Cultură Românească ,, Mihai Eminescu” a Muzeului ,, Iulian Antonescu”, Bacău iar în 2010 Expoziţia la Muzeul de Artă din Palatul Baroc Timişoara. În perioada 1974 -2011 a organizat expoziţii naţionale şi internaţionale Între anii 1981-2010, a participat la simpozioane de creaţie naţionale şi internaţionale. PREMII OBŢINUTE: 
în 1994, Premiul I la Expoziţia Naţională ,, Univers bavovian", Bacău în 1997, 
Premiul pentru grafică la Bienala ,, Lascăr Vorel", Piatra Neamţ în 2002, 
Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România acordat la Expoziţia concurs,, Saloanele Moldovei" în anul 2002, nominalizată pentru Premiile UAP din România în 2003,Premiul pentru artă plastică acordat de Fundaţia Culturală a Bucovinei 2008,
Diplomă de excelenţă pentru participarea la Simpozionul Internaţional ,, Tradiţii folclorice în arte vizuale şi literatură -Ion Druţă" Sadova. 2009, 
Premiul Primăriei Municipiului Chişnău- Republica Moldova, Diplomă de onoare a Societăţii pentru Cultură Românească ,, Mihai Eminescu" din Cernăuţi- Ucraina. 2011 Diplomă de excelenţă acordat la Salonul ,, Artis" Iaşi. 
2012-Menţiune de onoare la ,, a 2-a Bienală Internaţională de Artă Contemporană Micro" de la Centrul Internaţional de Artă şi Literatură Cordoba-Spania.
 LUCRARE MONUMENTALĂ 1976, ,, Tinereţe" la Casa Tineretului Slobozia.
 LUCRĂRI ÎN MUZEE ŞI COLECŢII 
 În ţară: Muzeele de Artă din Bacău, Piatra Neamţ, Timisoara, Suceava, Centru Cultural ,, Palatele Brâncoveneşti”, ,, Mogoşoaia”, 
În străinătate: Muzeul de Artă Cernăuţi, Ucraina, Muzeul de Artă Chişnău, Republica Moldova, Centrul European pentru promovarea Artelor şi Literaturii din Lorena Franţa, Centrul Internaţional de Artă şi Literatură Cordoba- Spania, S.U.A., Marea Britanie, Elveţia, Egipt, Italia, Norvegia, Bulgaria, Serbia Muzeele de Artă din Artă
Augustin Eden, preşedinte al juriului ,, Laureaţii Premiilor Eminescu", Botoşani 2012
La secţiunea ARTE VIZUALE, ,, TEIUL DE ARGINT” , a fost acordat domnului FLORIN BUCIULEAC Este absolvent al Academiei de Arte ,, George Enescu”, Iaşi, promoţia 1996, clasa profesor Ion Neagoe şi Atena Simionescu. Este muzeograf la Muzeul Literaturii Române din Iaşi şi membrul al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Expoziţii personale: 1995, Galeriile Trianon, Iaşi, Grafică, 1997, Casa Pogor Iaşi, 2002, Centrul Cultural German, 2005, Galeriile,, Horia Bernea”, Ipoteşti, Botoşani, Grafică, Galeriile ,, N. Tonitza” Bârlad, Lucrări în colecţie particulare în colecţiile din România, Germania, Belgia, SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu