duminică, 24 iunie 2012

Expozitia organizata la Palatul Parlamentului Bucuresti 22-iunie 2012.


http://www.tvrplus.ro/editie-lumea-si-noi-40820
În cadrul Conferintei Internationale si Congresul cu tema “Femeile, independente prin educatie – Tehnica artei de a educa pentru societatea secolulului XXI” am fost invitaţi de doamna preşedintă Smaranda Livescu, fondator UNIFERO, să organizăm o expoziţie la Palatul Parlamentului. Aceasta s-a desfăşurat multumită implicării domnului Serban Draguşanu vicepreşedinte al FFR, preşedinte al Asociaţiei Filatelice Bucureşti, datorită căruia a fost posibilă această expoziţie pe temă feminină, exprimată prin material filatelic şi carte poştală Au fost prezentate temele ,, Femeia în viaţa satului României interbelice", colecţionar Şerban Drăguşanu Bucureşti şi tema despre valori feminine ,, Femei celebre de-a lungul istoriei”, expozant Viorica Hrustovici, Botoşani. Cu această ocazie mulţumesc dlui Serban Drăgusanu, care s-a alăturat acestui eveniment. Multumesc pe aceasta cale domnului Leonard Pascanu, presedintele Federatiei Filatelice Romane, vicepresedintilor Serban Dragusanu si Ioan Catană, si nu in ultimul rand comisarului national Francisc Ambrus, pentru încurajări, pentru sfaturile primite şi susţinerea ca această lucrare ,, Femei celebre de-a lungul istoriei”, să participe la expoziţia Balkanica sub patronajul FEPA; Pentru început de drum-este bine aşa- dar trebuie sa continui activitatea de perfecţionare şi respectarea strictă a regulilor impuse pentru a obţine medalia de Aur.

Acest exponat este cu si despre femei. 
Despre viata de familie, implicarea si responsabilitatea socială si politică a acestora prezint 450 de personalităti atent alese, care s-au evidentiat de-a lungul istoriei in domeniul lor de activitate: medicină, arte vizuale, literatură, cercetare, stiintă, muzică, sport, politică, juridică.
Filatelia şi Cartofilia au ca scop de-a reconstitui pe baza imaginilor unor timbre sau cărţi poştale ilustrate aspectul unei zone urbane, sau să facă incursiuni în istorie, sau să prezinte personalităţi ale culturii şi în cazul de faţă să prezinte personalităti feminine şi despre femeia de la ţară.

 Exponatul meu are o tema frumoasă, generoasă exprimat cu material filatelic incintant privind istoria feminină, care permite să se scoată în evidenţă faptul că femeile au fost pioniere într-un domeniu sau altul, şi au dovedit că pot face aceleaşi lucruri ca şi bărbaţii. Nereuşita unora a fost provocare pentru altele să încerce să dovedească că au aptitudini pentru aceea meserie– amintim ca exemplu aviatoarea Mariana Drăgescu, cosmonauta, Valentina Tereşkova, sau exploratoare Uca Marinescu. 

Acest exponat nu are doar valoare materială, ci una spirituală, oferind exemple reale ale implicării si contributiei femeilor la rezolvarea problemelor sociale si ale luptei pentru recunoasterea drepturilor lor firesti. Exponatul are şi un rol educativ, prin felul cum a fost gândită lucrarea şi structurată pe capitole. 

Despre    ,,Femeia în viaţa satului"

În conferinta sa susţinută la Ateneul Român, în 10 februarie 1894, cu tema “Rolul economic al femeii române”, At. Popovici vorbeste despre importantul rol jucat de femeia de la tara. “Fără preget si fără pretenţiuni, femeia de la ţară este stâlpul casei, stîlpii statului român”. În lipsa unei diviziuni sociale a muncii, ea este o maşină universală care produce tot. În acel timp, societatea românească era predominant rurală iar economia gospodariei ţărănesti reprezenta sursa principală de venit naţional"

De la început până la sfârşit este istorie feminină prin numele celebre ale personalităţilor feminine expuse . În acest exponat este o concentraţie de informaţii care ne conduc la ideea că femeia a avut un rol important în societate şi îl are : mamă, soţie, om de ştiinţă, medic, educator şi politician In concluzie:

Femeia de ieri s-a implicat si a contribuit la rezolvarea problemelor sociale si a luptat pentru recunoasterea drepturilor ei juridice, -femeia de azi a secolului XXI, este femeia care luptă pentru afirmarea sa, adică DE 3 ORI FEMEIE. Este femeia care doreste să performeze, este femeia de succes in carieră, şi ca întotdeauna, mama şi sotie. Ea are libertatea deplină : să aleagă partenerul pe care si-l doreste, meseria care ii place, să facă copii atunci când vrea si nu când se nimereste, să-si spună parerile, să -si exprime opţiunea politică, să fie ea însăşi in fiecare clipă. Femeia de astăzi trebuie sa fie puternică, hotărâtă, independentă, in stare să se descurce singură, sigură pe ea, dar in acelasi timp sensibilă si să nu-si piardă din feminitate. Va multumesc


ACCESATI DESPRE UNIFERO
http://www.mdd.orionmedia.ro/index.php/din-vatra-dornei-mainmenu-31/2938-participare-dornean-la-conferina-internaional-a-unifero


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu