luni, 4 iunie 2012

RECICLAREA ELIMINA POLUAREA- Expoziţie concurs ,,PENTRU MEDIU"

Reciclarea este una din cele mai simple (sau nu!) metode de a proteja planeta de poluare. Principiul e simplu: refolosesti hartia pana te plictisesti si nu mai tai alti copaci, ai grija ce faci cu materialele din plastic, obiectele care nu iti mai trebuie le donezi sau le gasesti o noua intrebuintare. Cel mai indicat este sa folosim materiale pe care pamantul le poate absorbi natural si reintegra. Cum asta? Cam cum arata si schema de la circuitul apei in natura. Nimic nu se pierde, totul se refoloseste. Cam asa ar arata teoria. In practica insa... Reciclare inseamna colectarea separata a deseurilor (sticla, plastic, hartie), curatirea si prelucrarea in bunuri utilizabile similare sau diferite. Deseurile sunt parti din materii prime sau din materialele care raman in urma folosirii lor si care nu mai pot fi utilizate. Unele deseuri pot fi revalorificate. Dintre toate țările europene, România reciclează numai 1% din întreg volumul de deșeuri pe care le produce, restul fiind aruncat la groapa de gunoi. La polul opus se află Belgia,Asta înseamnă reciclarea embalaje, de produse IT și electronice, metale, becuri.
La Muzeul Judeţean Botoşani are loc ,,Expozitia pentru mediu"unde s-au exprimat prin artă un numar de 350 elevi din judetul Botosani, realizând peste 400 de lucrari deosebite. Aceste mici opere de artă sunt create din materiale reciclate cum ar fi ziare, cartoane, plastic, dopuri, şi vor fi expuse la Muzeul Judetean Botosani pana in 10 iunie 2012. Va invitam sa vizitati EXPOZITIA PENTRU MEDIU! 



La Expoziţia concurs au  participat elevi de toate vârstele, de la clasa V până la clasa a XII-a, care şi au propus să sensibilizeze publicul asupra problemelor mediului prin lucrări inedite că şi deşeurile au locul lor.  Scopul acțiunii este de a atrage atenţia asupra faptului că nu toate deşeurile sunt gunoaie, unele dintre ele putând fi refolosite sau reciclate cu beneficii majore asupra mediului. Câstigătorii concursului ,,EXPOZITIE PENTRU MEDIU"!!! CATEGORIA Clasa V- VIII: Locul I- Iurasoc Daniel, clasa VI B, Scoala "Octav Bancila" Corni Locul II- Denis Ciobanu, clasa V D, Scoala nr 6- Botosani Locul III- Alice Condurache,clasa VIII, Palatul Copiilor Botosani CATEGORIA Clasa IX- XII: Locul I- Catalina Jijiie, clasa X D, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Botosani Locul II- Dumitrita Buchi, clasa XII E, Grup Scolar "Dr. M. Ciuca" Saveni Locul III- Alina Burlacu, clasa XI B, Grup Scolar Darabani.

(i)
Anunţuri prin Google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu