duminică, 15 noiembrie 2015

Gala OAMENII TIMPULUI la Botoşani, 2015, ediţia a-II-a

În Sala de Festivităţi a Muzeului Judeţean din Botoşani, pe data 14 noiembrie 2015, a avut loc evenimentul Gala locală ,,Oamenii Timpului", ediţia a II-a. Manifestare culturală a fost organizată de Asociaţia Revistei Timpul din Iaşi, împreună cu Muzeul Judeţen Botoşani. Revista de cultură contemporană TIMPUL patronează, începând cu anul 2014, Gala OAMENII TIMPULUI. Scopul evenimentului din Botoşani, este ca această comunitate botoşăneană  să îşi prezinte reverenţe în faţa celor zece nominalizaţi locali, în urma deciziei Juriului Naţional. În cadrul Galei au fost premiaţi zece câştigători a Trofeului ,,Oamenii Timpului"ediţia a II-a. S-au oferit flori şi diplome.
Câştigătorii sunt personalităţi din diferite domenii de activităţi, care s-au evidenţiat de-a lungul carierei lor profesionale. Persoane cunoscute în spaţiul public care au contribuit la dezvoltarea culturală, profesională și instituțională.
Botoşaniul, oraşul geniilor Şt. Luchian, M. Eminescu, G. Enescu, N. Iorga are ce arăta lumii, la fel şi cei  zece  personalităţi nominalizaţi, ce se bucură de aprecieri atât la nivel local, cât şi la nivel national. În urma deciziei Juriului Național, botoşănenii nominalizaţi vor lua parte la Gala Extraordinară ,,Oamenii Timpului" ce se va desfășura la Iași, sâmbătă, 12 decembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, vor participa alături de ceilalți șaptezeci de nominalizați proveniți din zona de desfășurare a Campaniei.
Evenimentul a început cu un moment de reculegere dedicat victimelor de la incendiul din clubul Colectiv şi acelor victime în urma atacului terorist din Franţa.
Au fost acordate diplome şi flori persoanele  cu rezultate profesionale de excepţie în perioada octombrie 2014-septembrie 2015 pe diferite domenii de activitate:
1. Prof. Emanoil Marcu la secţiunile ,, Educaţie şi Cercetare şi Literatură", două nominalizări.
2. Pictorul Cornel Dimitriu la secţiunea ,, Artă".
3. Preşedintei Asociaţiei IHTIS, Mihaela Mihăescu la secţiunea ,, Societatea Civilă".
4. Scriitorului Dan Lungu pentru categoria ,, Diplomaţia publică", a urmare a festivalului FILIT pe care îl organizează.
5. Jurnalistului Cătălin Moraru la categoria ,, Jurnalism".
6. ing. Octavian Vitcu la secţiunea ,, Memoria şi istoria", pentru realizarea monografiei comunei Ibăneşti, un volul intitulat ,, Pasager în trenul vieţii".
7. dr. Radu Malancea, la categoria ,,Sănătate".
8. Perla Scripcaru, la categoria ,, Tineri talentaţi".
9. ing. Valeriu Iftimie, la secţiunea ,,Antreprenoriat".




Un comentariu: