Sursa foto: www.bucataras.ro
Asadar, iata cum se prepara prajitura cu mere si gris!
Timp de pregatire: 15-20 de minute
Timp de gatire: 25-30 de minute
Timp total: aproximativ 50 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii
Timp de gatire: 25-30 de minute
Timp total: aproximativ 50 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare
- 200 g faina
- 150 g gris
- 200 g zahar
- 75 g margarina
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 250 g miez de nuci
- 6 mere
- 2 linguri cu scortisoara
- 150 g gris
- 200 g zahar
- 75 g margarina
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 250 g miez de nuci
- 6 mere
- 2 linguri cu scortisoara
Cum se prepara prajitura cu mere si gris
Intr-un bol adauga faina, grisul, praful de copt, zaharul si pliculetele cu zahar vanilinat. Amesteca-le bine. Apoi curata merele de coaja, da-le prin razatoare si adauga scortisoara.
Ia o tava si tapeteaz-o cu margarina. Imparte amestecul uscat in trei parti egale, ca si cum ar fi trei foi de prajitura. Intinde in tava prima parte din compozitia de faina si gris, apoi pune peste ea jumatate din compozitia de mere. Adauga cea de-a doua parte din amestecul de faina si ultimul strat de mere. Finiseaza folosind compozitia ramasa. Adauga bucatele de margarina si presara miezul de nuci, dupa care introdu tava in cuptorul preincalzit. Las-o timp de 25-30 de minute. Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca si apoi portioneaza.
Asadar, atunci cand vrei sa manaci ceva dulce si rapid alege prajitura cu mere si gris de post, deoarece este o reteta delicioasa si usor de preparat, iar zilele de post vor trece mult mai repede.
Pofta buna
sursa Divahair.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu