joi, 17 ianuarie 2019

Ziua Culturii Naţionale la Biblioteca Judeţeană ,, Mihai Eminescu", Botoşani, 14-01-2019

  Ziua Culturii Naţionale la Biblioteca Judeţeană ,, Mihai Eminescu", Botoşani















La data 14 ianuarie 2019,  Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,, Mihai Eminescu", a găzduit o nouă întâlnire a Cenaclului Literar “Portretul artistului în tinereţe”. 
Momentul a fost deschis de directorul bibliotecii, profesor Cornelia Viziteu, care a realizat o retrospectivă a celor mai importante activități și evenimente organizate și găzduite de Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu”, în anul 2018.
Cenaclul şi-a propus să prezinte momente artistice, dezbateri pe tema operei eminesciene, lansări de carte, comunicări, vizite ghidate şi expoziţii de carte, desene și creații literare, numismatică și filatelie dedicate poetului naţional. Au participat:

Cenaclul ”Luceafărul – Hănești, coordonator Georgică Manole;

Cenaclul ”Nuferi albi” – Corni, coordonator Maria Vasiliu;



























 
Cenaclul ”Litera” – Stăuceni, coordonator Gabriel Atănăsoaie 















Cenaclul ”Caietele lui Cain” – Botoșani, coordonator Ovidiu Fecioru















Erwin J. Țigla, Gheorghe Jurma,


La manifestări au participat  invitaţii speciali Erwin J. Țigla, promotor al culturii germane în România şi Banatul Montan, editor şi bibliotecar și Gheorghe Jurma, prozator, poet, critic şi istoric literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara.
În cadrul secţiunii ,, Lansare de carte”,  au prezentat  un album de fotografii ale monumentelor închinate ”poetului nepereche”, din țară și din străinătate.





În cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Mihai Eminescu, organizate la Botoșani și Ziua Culturii Naționale, au participat şi ne-au încântat   membrii Cenaclului ”Nichita Stănescu” al Ministerului Administrației și Internelor – București, coordonator Lidia Obadă. Aceştia au pregătit pentru eveniment un program variat, ce cuprinde prezentare de eseu, micro-recital de muzică folk, precum și lansarea volumelor ”Iubire și zbor”, autor Cezara Haiura, ”Credință și dragoste de țară”, autor Mihai Coșereanu și ”Cinci vise ce nu mor”, autor Vasile Bele.


Ediția 2019 a Cenaclului “Portretul artistului în tinereţe” a inclus și două expoziții, care pot  fi vizitate până la finele lunii ianuarie, la Sediul central al bibliotecii: „Omagiu Poetului Nepereche”, expoziție de carte, filatelie și numismatică, realizată de bibliotecarii Mihai Cornaci și Ersilia Iacob și „Ai noştri tineri…”,  expoziție de carte eminesciană din fondul Sălii de lectură, realizată de Ionela Tănasă și Ernest Chițu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu