joi, 24 octombrie 2019

Adevarata poveste a unei fiinte pentru care nu am putut face nimic juridic.
















Va multumesc din suflet ca ati fost alături de mine in aceste momente delicate, ati fost alături de cea care a suferit singuratatea intre 4 pereti, ani si ani, si foamea. La inmormantare au fost 5 persoane, din care 2 nepoate. Dar prezenta dumneavoastră pe facebook inseamnă ca ati fost sufleteste alături de noi, asta inseamna SOLIDARITATE.
Acum cu mâna pe inima vă scriu că munca mea de ani de zile pentru a vorbi despre valori morale feminine in expozitii nationale si internationale, de respect, de comunicare, de solidarizare pentru o fiintă, pentru tot ce inconjoară, să fim mai intelegatori, să luam atitudine , nu indiferentă , nu interesul material, są fie pe primul loc ci omul, cetateanul care są fie protejat prin legi stricte .
Recunosc ca prin aceasta Solidaritate munca mea de ani, nu a fost de prisos.
Si toate acestea pentru ca facebook-ul ne tine aproape , chiar dacă nu ne cunoastem fizic, dar suntem impreună la momente de bucurie dar si la cel de intristare,
Ingenunchez in fata dumneavoastra si va multumesc din suflet.
AM SCRIS ACEASTA PAGINA PENTRU A NU SE MAI INTAMPLA.
CAND ARE LOC ACEST PROCEDEU NIMENI NU TE AJUTA CAND NU ESTE SI ACTUL DE INTRETINERE. NICI AUTORITATILE, NU POT CHIAR DE ESTE VORBA DE O INTERVENTIE UMANA, PENTRU O PERSOANA IN VARSTA DE peste 90 ANI, SI IMOBILIZATA LA PAT ANI,si ANI.
Asa arata mama.
La inmormantare asa arăta, cu o vânătaie la cap cu nasul traumatizat. Da, pentru că a semnat acum cativa ani un act de vindere-cumparare si a fost emis numai o clauză căpoate locui până la moarte in apartamentul ei , muncit de o viată, cu statut de data asta in calitate de chiriasă, si să-si plătească cheltuielile.
Atunci la data incheieri actului de vindere a apartamentului nu a primit bani si avea o pensie de 600 ron. A fost o intelegere verbală că va fi ingrijită.
Actul s-a realizat la Notariat in conditiile când ea suferise un ACV (accident vascular) diagnosticat de medicii dela Spitalul Judetean Mavromati Botosani , in timp de o lună de la tristul incident,
A fost dusă cu masina si acolo la Notariat a semnat in strada, fara sa aibe un act de sănătate de la medicul de specialitate, fără sa fie de fată un membru de familie, ea care nu stia sa citească
.TOTUL A FOST IN SECRET SI PRECIZEZ EA NU A FOST ABANDONATA DE NOI.
Intocmirea acelui act de vindere a dus la suferinta noastră a familie a nepotilor care sunt medici, si inclusiv a mamei pe care la multe incercări si in instantă am incercat să o aduc la mine si nu am reusit.
Inainte de a se intocmi actul de vindere a apartamentului, eu am dus-o pe mama de urgenta la Spitalul de Cardiologie Parhon din Iasi, cu ajutorul fiului meu si a medicului cardiolog din localitate si i-am salvat viata. I-a fost făcut implant.
Cand s-a luat o astfel de decizie urgentă pentru mama, interesul nostru pentru a o salva a fost mai mare decat cel material. Copiii mei sunt medicii absolventi al Facultatii de Medicina Iasi, si scopul lor este sa-i ajute pe bolnavi. Mai ales in situatia cand le era bunica. Dupa 6 luni de la interventia de la Iasi, mama a facut accident vascular cerebral internata de mine la Spitalul de Urgenta unde a fost diagnosticata si in timp de o luna a rezultat acele acte cu noul proprietar...
Atunci la semnarea actului avea 88 ani. ( am dovezi penru cele inscrise)
Am postat pentru a nu se mai intâmpla intocmirea actelor la Notariat fără martori oficiali din familie si fără actul care demonstreaza discernământul persoanei.
Intocmirea acelui act de vindere a dus la suferinta noastră a familie a nepotilor care sunt medici, si inclusiv a mamei pe care la multe incercări si in instanta sa o aduc la mine si nu am reusit. Am apelat la Autoritatea Tutelara care a anchetat cazul a fost emisa si concluzia, am deschis actiune judecatorească in calitate de fiica pentru a o reprezenta, deci a obtine tutela. La proces nu a fost invitat reprezentantul Autoritatii Tutelara Botosani.
A fost emis de la Psihiatrie Iasi un act prin care persoana poate sa se intretina singura ( ea care avea 90 de ani, si statea in general la pat).Asa s-a incheiat cazul. Am depus filmulete din care mama spunea cum s-a intamplat.
As dori cu tot respectul fata de cititorii de pe aceasta pagină de facebook să-mi analizeze starea sufleteasca>
-cum m-am simtit eu când, cu un an inainte de a se intocmi actul de vindere a apartamentului, eu am dus-o pe mama de urgentă la Spitalul Parhon din Iasi, cu ajutorul fiului meu si a medicului cardiolog din localitate si i-am salvat viata? Am pus mai presus interesul de a o salva.
Mi-am pus intrebarea de multe ori > am salvat-o că są o văd cum se chinuie acum , si să nu pot face nimic decât să-i duc de mancare si o cafeluta in fiecare zi? Ea avea nevoie de socializare, scoasa la plimbare cu căruciorul, cineva să stea cu ea permanent. Avea nevoie de cineva są o spele. Vedeam zilnic asta si priveam cu neputinta in ochii ei. Cum m-am simtit eu cand proprietara mi-a spus că numai are nevoie de serviciile mele si ca de acum se va ocupa femeia de serviciu care facea curătenie in cartier. Cum m-am simtit eu când proprietara mi-a scris SMS ca sunt monitorizată de câte ori intru , cu ce , si cu ce ies. Pentru că asta facea printre altele femeia de serviciu. O anunta telefonic. Am vazut-o se, ascunde dupa masina si statea acolo, są vada daca intru sau NU.
De acum numai ma va controla nimeni de câte ori mă duc la cimitir.
Da, este o nebunie si asta pentru un apartament.
Pe mine nu m-a interesat apartamentul, am declarat tot timpul/ Mă interesa fiinta umană de acolo. Am discutat cu proprietara că vreau są o iau la mine
Mi-a raspuns<< că dacă o mut va muri mai repede> asa i-a spus psihologul.
Intrebarea mea pentru dumneavoastra< dacă statea singură , la pat si de multe ori flamânda ce poate psihologul są spună ca singuratatea nu ucide?

Am primit un SMS de la proprietara casei in care imi transmitea ca pe ,, ea a iubit-,o ca o iubeste , motiv pentru care i-a dat apartamentul,  si ca eu nu am niciun drept si ,, dragoste cu de-a sila nu se face<
Pentru aceste sentimente curate ale mamei sa presupunem, ea, proprietara a fost corecta?
Ea oferit acea ingrijire care avea nevoie o persoana in varsta de 90 de ani? Socializare, spalata scoasa afara cu caruciorul la soare, la lumina, afara sa vada lumea. S-a ocupat sa-i faca proteza ca sa poata manca normal? Sunt banalitati dar necesare.

Am dus-o pe mama de urgenta la spital si pentru ca nu avut cardul de sanatate nu am putut-o interna. Am sunat-o pe proprietara, i-am spus ca am nevoie de card si atat.
La investigatia facut de specialisti s-a constat ca este anemica , dovada ca nu era hranita normal.. A fost perfuzata si recomandare multe vitamine. Apropo de fraza care o raspandea in spatiul public ca frigiderul era plin.
Dar nu era normal sa fi fost cineva 24 ore cu mama , daca tot a luat apartamentul , Insemna responsabilitate, nu vorbe. Nu la 3 zile sa o vizitezi si sa lasi pe scaunul de langa pat, mancare.
La Spital au fost oferite serviciile de urgenta si atat am putut face. Despre aceste drepturi umane vorbeam ca mi s-au luat. Toate actele erau la proprietara si asta pentru ca eu eram fiica adoptiva. Singura vina era ca m-am nascut in timpul casatoriei lor al parintilor mei. 

In apartamentul caruia i s-a facut act de vindere , acolo a fost ani, si ani durere, multa durere, lacrimi. Tata, biologic a avut cancer intai sub forma benigna apoi s-a malignizat. Au fost multe interventii chirurgicale, pensia de boala a tatalui si mama  cu un salar minim pe economie. Am tras concluzia peste ani. Mama, fiind copil a suferit in timpul razboiului, a suferit si inainte de a muri. Nu merita asta. Intr-o astfel de situatie nu trebuie sa intri mai ales ca nu a fost parasita si erau 2 nepoti medici care o  respecta pentru ca le-a fost bunica.  Spuneam ca numai lacomia pentru partea materiala, a impins-o pe acea persoana sa se implice intr-o astfel de situatie.  Dar, eu sunt convinsa ca Dumnezeu, vede, si cu ce mana dai cu aceea vei primi dupa fapte bune sau rele. Eu sunt linistita in privinta asta. Am ajutat-o cat am putut cat a fost in viata.  MERITA MAI MULT. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu