vineri, 6 martie 2015

„Mărţişoare din Suflet pentru Suflet” – ediția a III-a. 4 martie 2015, Botoşani


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani au organizat pe data de 04 martie 2015 manifestarea culturală „Mărţişoare din Suflet pentru Suflet” – ediția a III-a.
Organizatorii şi-au propus ca spectacolul  muzical,  recitaluri şi dansuri să marcheze renașterea anotimpului speranței şi prin oferta generoasă  de diverse mărţişoare, felicitări colorate, panseluţe din hârtie creponată şi narcise din carton, confecţionate de către copiii aflaţi în protecţia statului. Sala Casei Sindicatului din Botoşani a fost arhiplină. 
Au participat Costică Macaleti,  prefectul judeţului Botoşani; Gelu Tiganuca, subprefectul judeţului Botoşani; Ghe. Sorescu, presedintele Consiliului Judetean Botosani; Cristian Achiţei,   vicepreşedinte al Consiliului Judetean Botosani; Radu Judele, administratorul public al judetului şi directori din cadrul CJ si consilieri locali.

 
 



Spectacolul a început cu prezentarea programului de psihopedagog Anca Larionesei   iar cuvântul de bun venit  invitaţiilor şi tuturor participanţiilor de toate vârstele a fost adresat de Dan Şlincu directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani care a declarat: "Suntem la editia a treia a spectacolului 'Martisoare din suflet pentru suflet'. Este un prilej de a fi impreună, noi, cei care avem in grijă aceşti copii, si este un moment incărcat de emotie si un prilej ca acesti copii să urce pe scenă, pentru că avem copii talentati care merită să fie ascultati. Am reusit să aducem in această sală in jur de 400 de copii, spectatori si protagonisti ai acestui spectacol „Este un moment încărcat de emoții, un prilej de a fi împreună, oferindu-le șansa copiilor noștri de a urca pe această scenă. Vă mulțumesc vouă, dragi copii.
Manifestarea culturală a debutat cu o scenetă ,, Mărţişoare pentru mama” şi cântece dedicate primăverii şi mamei înterpretate de copii de la Complexul de Apartamente. Dorohoi. Instructor  Axinte Cristina şi Hriţcu Ionela.  
Petru Vrabie, din cadrul Complexului de Apartamente a recitat poezia:
 "Când eşti departe, mamă,/ La tine mă gândesc./ Mi-e dor de tine, mamă,/ Mi-e dor să te-întâlnesc.// Hai, vino-acasă, mamă!/ La piept să mă-încălzeşti./ Cu lacrima ta, mamă,/ Tot doru-mi potoleşti.// Când eşti acasă, mamă,/ Nimic nu mă mai doare./ Mă uit la tine, mamă,/ Mă uit ca la un soare.// De când ai plecat, mamă,/ Eu nu ştiu să zâmbesc./ Mi-e dor de tine, mamă,/ Mi-e dor să te iubesc".
Au susţinut recital de poezie şi cântece copiii de la Sistemul de asistenţă maternală, coordonatori asistenţii maternali Maria Ungureanu şi Elena David;  
Copiii le la C.S.C.D. ,, Sf. Nicolae”, Truşeşti au oferit un recital de poezie ,, Mama”, două dansuri, şi au înterpretat două cântece adresate mamelor.  Coordonatori sunt instructori de educaţie Lenuţa Ciocoitei,  Liviu Cazacu, Dorina Chiribuţă.
 
Copiii de la Complexul de Case Tip Familial au prezentat o scenetă ,, Iubiţi natura”. Aceşti  sunt copii cu nevoi speciale, cu dizabilităţi neuro şi parţial locomotorii şi cu tulburării de comportament, însoţiţi de instructorii de educaţie, Maria Ioniţă, Iuliana Poienaru şi Teodora Cobaschi. Au fost aplaudaţi şi încurajaţi.

 Copiii de la Centrul de Plasament ,, Prietenia”, Botoşani au oferit un moment coregrafic (dans popular) cu melodiile: ,,Hora moldovenească” şi   ,,Iarba verde de acasă”. Un grup vocal (muzică etno) au înterpretat  ,, Româncuţa” şi  cântecul ,, O floare”,  cu participarea instructorilor de educaţie : Felicia Drăguţu, Cornelia Andrianu, şi Brânduşa Miron, Silvia Murariu, Adriana Mihalache, Anişoara Şalaru, Felicia  Cantolariu Mihaela Ungureanu.
Au mai participat copiii de la Centrul de Plasament al Fundaţiei ,, Hand of Help, Botoşani, cu momente poetice şi muzicale, coordonatori Piu Dumitru şi Orchestra ,, Hand of Help”

iar de la Complexul de apartamente ,, Casa Mea”, Dorohoi, copiii au susţinut un recital de poezie, muzică şi au oferit dans popular stilizat, fiind  coordonaţi de instructorii de educaţie: Anca Axinte, Elena  Bălişteanu, Mariana Gorgan, şi Anca Oleniuc. 
Tot de la Dorohoi  copiii de la Complexul de Apartamente ,, Floarea de colţ”,  au oferit spectatorilor un dans tematic şi înterpretare vocală şi instrumentală ( chitară) la aceasta şi adus aportul instructorul de educaţie Ana Andrieş Mihăilă.

Un program bogat de recitaluri de poezie, cântece şi dansuri populare şi moderne au oferit copii de la C.S.C.D. ,, Speranţa” Pomârla şi Centrul de Plasament ,, Dumbrava Minunată”, Botoşani. Instructori de educaţie Rodica Bizuc şi Irina Asoltanei 


Centrul ,, Pinochio”, instructor de educaţie Niculina Atudosei şi Complexul de Apartamente ,, Cireşarii”, Botoşani, instructor de educaţie Dana Postolache pe lângă expoziţia de mărţişoare prezentată în holul Casei Sindicatelor au oferit şi un program de recitaluri de poezie dedicate mamei.


Au mai participat copiii de la Centrul de Plasament,, Elena Doamna”, instructor de educaţie Sorinela Creţu,  Maria Soroceanu şi Liviu Şimion, şi de la Centru de Integrare prin terapie ocupaţională ,, Lucie Lecomts” Botoşani.  pe lângă expoziţia de mărţişoare şi obiecte tricotate ei au oferit un program de recitaluri de poezie, coregrafie şi cântece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu