Capitala Estoniei, primul oraş din lume cu transport public gratuit.
Tara baltică de doar 1,3 milioane de locuitori a fost primul stat din lume care a introdus votul online şi care a oferit internet gratuit. A fost de asemenea şi prima fostă ţară sovietică care a aderat la zona euro, iar de la 1 ianuarie 2013, capitala Estoniei, Tallin, va deveni primul mare oraş din lume şi prima capitală care va oferi tuturor locuitorilor tranport gratuit, scrie Financial Times.
Estonia este o republică multipartidă. Sistemul politic al țării a fost modelat de constituția din 1992. El pune un accent deosebit pe dominația unui parlament unicameral numit Riigikogu . Este un corp legislativ ales în alegeri cu 5 adjectivări (proporționale) timp de 4 ani, cu un prag electoral de 5% pentru partid. În parlament sunt 101 deputați. Cele mai importante sarcini ale parlamentului, în afară de legiferare, sunt: aprobarea guvernului-
- alegerea unui președinte pentru un mandat de 5 ani.
- Deși președintele are dreptul de veto asupra legilor parlamentare, puterile sale se limitează la reprezentarea statului și numirea primului ministru după alegeri, data pe care o stabilește și el. Principalul organ executiv al politicii de stat este guvernul, responsabil în fața parlamentului. Parlamentul îl controlează nu numai printr-un vot de încredere / neîncredere, ci și prin interpelări și întrebări (așa-numitul oră de interogare a primului-ministru în fiecare miercuri).
Catedrala ortodoxa langa restaurantul…grecesc.
Catedrala Alexander Nevsky este o catedrală ortodoxă din Orașul Vechi din Tallinn, Estonia. A fost construit pe baza unui design de Mikhail Preobrazhensky într-un stil tipic de renaștere rusă între 1894 și 1900, în perioada în care țara a făcut parte din Imperiul Rus
In imagine stânga
Museum Adamson- Eric
Personalul muzeului este extrem de prietenos și își împărtășește cunoștințele despre arta și viața lui Adamson-Eric la fiecare pas.
Tallinn Town Hall
Expoziția Kiek in de Kök oferă o imagine de ansamblu asupra războiului din trecut.
Pasajele bastionului au fost construite în secolele XVII-XVIII. Expunerea pasajelor bastionului introduce istoria structurilor defensive și a celor mai importante evenimente militare.
Muzeul Maritim din Estonia este situat în turnul Fat Margaret din vechiul oraș Tallinn.
Muzeul prezintă istoria navelor și a navigației în Estonia și legate de Estonia. Alte părți ale Muzeului Maritim sunt muzeul minelor și portul Seaplane unde sunt prezentate navele muzeale.
Muzeul Maritim al Estoniei (Eesti Meremuuseum) este o organizație din Estonia care administrează diverse muzee de transport maritim din Tallinn. Fat Margaret este situată într-un turn al zidului orașului. Aceasta este locația principală a muzeului care arată istoria maritimă a Estoniei.
În plus, include Lennusadam, unde se află navele muzeu. Fat Margaret (Paks Margareeta) a fost construită între 1511 și 1530 în timpul reconstrucției sistemului medieval de porți ale orașului. Muzeul expune o colecție de accesorii nautice care se întinde pe patru etaje, cu vedere la orașul vechi și la portul și golful din Tallinn de pe acoperiș.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu