vineri, 24 mai 2013

Comunica prin arta- Implicandu-te!


În perioada 12-19 mai 2013, la Botoșani s-a desfășurat proiectul „Comunică prin artă, implicându-te!”, editia a V-a. Implementat de către Asociația culturală Vis de Artist, proiectul a inclus: Campania ”Fii voluntar pentru cultură!” –înscrierile voluntarilor atrași de acest domeniu; Atelierul de creație literară - promovarea celor mai frumoase poezii în Revista Vis de Artist online și varianta tipărită, implicare în Revista Momentum; Atelierul copilăriei – desene și alte jocuri destinate copiilor, cu sprijinul Mischa Kids; Atelierul de dans, cu sprijinul d-lui profesor Constantin Dicu; Festivalul Vis de Artist, ediția a doua.

Menirea Festivalului Vis de Artist este de a promova tinerele talente din județul Botoșani într-un cadru prietenesc și cordial, într-un program variat și este destinat tuturor persoanelor iubitoare de frumos.
 
 
 
                                                                             
La Festival, dar și la Atelierele organizate în cadrul proiectului, au participat copii și tineri din Botoșani - Școala Gimnazială nr. 7, Școala Populară de Arte, Liceul de Artă Ștefan Luchian, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Liceul Grigore Antipa, Colegiul Național Mihai Eminescu, Dorohoi – Clubul copiilor, Săveni - Liceul Teoretic Dr. Mihai Ciucă, Bucecea – Liceul Tehnologic, Flămânzi - Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, Școala Gimnazială Ion Bojoi, Hlipiceni - Școala Gimnazială Dan Iordăchescu, Lunca - Școala Gimnazială nr. 1, Dumeni - Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 2, Mileanca - Școala Gimnazială nr. 1, Coțușca - Liceul Tehnologic, Vlăsinești - Școala Generală.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a patru ore și jumătate și a reunit momente artistice variate: muzică ușoară, folk, muzică populară, poezie, monolog, scenetă, dansuri populare, dans modern. În cadrul Festivalului au fost prezentate rezultatele Atelierului de dans, urmând ca cele mai frumoase desene și poezii realizate în cadrul Atelierului copilăriei și Atelierului de creație literară să fie promovate în Revista Vis de Artist.

Festivalul ”Vis de Artist” este inclus în cadrul Proiectului ”Comunică prin artă, implicându-te!”, care a fost realizat sub egida Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) 2013, fiind înscris în Calendarul Național al Centrului de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis. Anul acesta, SNV se află la cea de-a douăsprezecea ediţie şi se desfăşoară sub sloganul “Voluntariatul ne aduce împreună!” Peste 170 de ONG-uri, instituţii şi grupuri informale de iniţiativă organizează concomitent acţiuni de voluntariat şi evenimente de promovare şi celebrare a implicarii în comunitate prin voluntariat. Printre acestea se numără și Asociația culturală Vis de Artist Botoșani.

 
 


„Comunică prin artă!” este un proiect de susținere și de atragere a tinerilor către actul de cultură și transformă conceptul de “spectator pasiv” într-un instrument de analiză a interacţiunii si manifestare artistică – public, constituind astfel o modalitate de a implementa fenomenul artistic în cotidian. Obiectivele de la care am pornit – și anume:

 
                 încurajarea tinerilor artiști de a se face cunoscuți;
   promovarea artei în stradă sau în diverse alte locații pentru a oferi unui public cât mai larg liberul acces la manifestări culturale de calitate;  
dezvoltarea capacităților artistice ale personalității participanților; 
 dezvoltarea gustului estetic al copiilor și adolescenților; 
îmbunătățirea relațiilor interumane constituie premisa dezvoltării voluntariatului pentru cultură la Botoșani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu