vineri, 3 mai 2013

Saptamana Tineretului la Botosani 2--9 mai 2013

Cunoscându-ne drepturile combatem discriminarea




Dizabilitatea femeii este o problemă care ţine de drepturile omului.
Persoanele cu handicap vor şanse egale, nu caritate.
Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap, militează pentru deplina întegrare socială a persoanelor cu handicap şi împotriva oricăror forme de discriminare în viaţa socială, politică, culturală, familială şi sexuală.,, Dorim o lume fără bariere şi discriminare, o lume în care persoanele cu handicap să poată trăi independent, având aceleaşi drepturi, obligaţii ca şi ceilalţi cetăţeni". 
  







 Pe data de 2 mai la orele 13,00, la Hotel Maria Botoșani, a avut loc o întâlnire gen Garden Party (petrecere de grădină) cu prilejul începerii Zilelor Tineretului: 2-9 mai 2013. Au participat membri ai Asociațiilor IHTIS, Inimi la Unison, Grupul de copii Steluțele, îndrumat de înv. Marinela Mihai, de la Școala Vorniceni, reprezentanți ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Botoșani și ai Centrului Europe Direct. 

Tema întâlnirii, legată direct de Anul 2013, Anul European al Cetățenilor, a fost lansată de Asociația IHTIS : Cunoscându-ne drepturile combatem discriminarea. 
Activitatea se desfășoară în perioada 2-9 mai 2013.
În prima parte a întâlnirii, doamna Cornelia Paicu, din partea DJST Botoșani, a prezentat celor 50 de participanți programul manifestărilor din Zilele Tineretului la Botoșani. 

Doamna Mihaela Mihăescu, președintele Asociației IHTIS, a vorbit cu multă putere de convingere despre drepturile cetățenilor europeni, cu accent pe drepturile persoanelor cu dizabilități, înmânând și un chestionar în temă. 

Ea a lansat și un concurs de fotografie privind dreptul la liberă circulație al persoanelor cu dizabilități, a cărui temă se arătă deosebit de incitantă: ROŢI FĂRĂ RAMPE & RAMPE PENTRU ROŢI. 

Doamna prof. Alina Răileanu, din partea Asociației Inimi la Unison, și-a manifestat disponibilitatea de a colabora activ în cadrul activităților privind cunoașterea și apărarea drepturilor cetățenești. 
Alte două chestionare, privind conținutul publicației Euro-Botoșani/2013 și al unor clipuri video cu tematică europeană din 2013, realizate în cadrul canalului Botoșani Euro-channel http://www.youtube.com/user/raducaj au fost completate de doritori, la solicitarea reprezentantului Centrului Europe Direct. 
Micii oaspeți din Vorniceni cât și tinerii din cadrul Asociației Inimi la Unison au oferit un încântător program de colinde pascale. 
Apoi participanții s-au întreținut cu însuflețire în atmosfera însorită a primei zile din Săptămâna tineretului la Botoșani.

Un comentariu:

  1. Mulțumim pentru prezența dv remarcabilă la activitate și pentru articol. Sărbători fericite dumneavoastră, familiei dumneavoastră și cititorilor publicației on line Botoșani Cultural!

    RăspundețiȘtergere