miercuri, 17 decembrie 2014

Crăciun Fericit! - Activitate caritabilă-OFL BOTOŞANI

Moş Crăciun în România
Cu mulţi ani înainte de Hristos, în apropierea Anului Nou, românii, sărbătoreau pe zeul lor Saturn cu procesiuni, dansuri şi scenete de teatru. Oamenii mascaţi şi ceteraşi umblau din casă în casă. Sfinţii Părinţi ai Bisericii, după anul 325, au mutat sărbătoarea Naşterii Domnului Hristos chiar în mijlocul Saturnaliile romane. 
     La data de 20 decembrie în ziua Sfântului Ignaţie, românii taie porcii. Se tăiau porcii şi înaintea lui Hristos. Strămoşii aduceau acest sacrificiu zeului Saturn. Spiridușii îl ajută la pregătirea cadourilor. 
    El împarte cadourile cu ajutorul unei sănii zburătoare, ce este trasă de reni (sau pe o planșă de surf în Australia). Moș Crăciun intră în case prin horn (dacă există unul) și pune cadourile sub pomul de Crăciun sau în cizmele pregătite special pentru aceasta.  
    Cu ocazia acestor sărbători de iarnă am fost invitată de OFL Botoşani de doamna Sînziana Secrieru, preşedinta Organizaţiei de Femei Liberale, să particip la activitatea caritabilă sub genericul,, Să dăruim o mică bucurie copiilor, nevoiaşilor, bătrânilor singuri" pentru că Crăciunul este acea sărbătoare minunată care ne dă putere să fim mai buni, mai generosi si mai curajosi. E momentul când putem visa , ne punem o dorinţă pentru că în fiecare an, am învăţat să zâmbim, şi să dăruim. 
    Asta a făcut doamna Sânziana Secrieru alături de un grup de femei liberale şi au propus să dăruiască o bucurie. Au oferit o vorba bună, un  gând curat însoţit de un ajutor material. Da, a fost un cadou apreciat de copii, bătrâni şi mame. Pentru că de CRACIUN este momentul să uităm de griji şi supărare, să iertăm, să iubim şi să ne amintim că nu suntem niciodată singuri! 

La Căminul de copii ,, Şansa Mea”, doamna Cristina Apetroaie, director a spus despre această activitate caritabilă: ,, Este vorba de un sprijin nu neaparat financiar sau care constă în dulciuri şi jucării ci mai degrabă este o bucurie adusă, acum, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă- Crăciunul- Organizaţia OFL a fost alături de aceşti copii şi le- a adus pe chipul acestor copii o mare bucurie.Cadouri de la Moş Crăciun. Sunt copii, care provin din familii defavorizate, din familii care au probleme financiare.


Mulţumesc doamnei Sânziana Secrieru, preşedinta OFL Botoşani şi doamnelor liberale care au însoţit-o în această activitate caritabilă cu ocazia Crăcunului, şi au venit la Căminul de Copii ,, Şansa Mea”. Aici sunt 32 de copii înscrişi cu dizabilităţi cu ADHD, autism şi alte afecţiuni motorii”. 
,,Este un sentiment extraordinar pentru că toți avem bunici, toți avem părinți și cred că ne-ar durea inima să știm că sunt undeva singuri și nu au un ajutor acum în preajma sărbătorilor. Așa cum am spus, nu știu dacă reușim să facem suficient dar dumnealor se bucură de prezența noastră aici, știu că au atenție, sunt iubiți și noi îi apreciem și vrem să știe toți acest lucru, și-i admirăm. Fiecare ne-a întâmpinat cu bucurie Sunt 66 de bătrâni, mai bolnavi, mai puțini bolnavi. Fiecare se gospodăreşte aici cum pot. 
Doamna, aici de față, este un model de putere pentru noi toți în primul rând pentru că trec prin aceste momente cu capul sus și cu demnitate. În fiecare an organizăm această activitate de Crăciun și de Paște. Dl. director de aici ne ajută şi ne spune cam ce au nevoie, pentru că pe lângă acel mic cadou pe care-l dăm la fiecare în parte, este și o listă cu necesități în fiecare an. Aici vorbim de la ulei, zahăr, făină, detergenți, anul acesta a fost nevoie de un aspirator, de fier de călcat becuri care sunt foarte scumpe știu foarte bine că bugetul este foarte mic ca să poată să-și cumpere și astfel de lucruri. Este al treilea an de când venim aici, iar astăzi, ne-a însoţit doamnele liberale şi pe această cale le mulţumesc că au fost alături de mine ca să împărtăşim bucuria de a dărui. Crăciunul, este o sărbătoare sfântă şi trebuie să fim alături de oameni aşa cum se cuvine cu trupul şi sufletul.A spus doamna Sînziana Secrieru, preşedinta OFL Botoşani.

,,Copiii care i-am vizitat şi pe cei care urmează să-i vizitez în continuare le doresc să aibă un viitor cu noroc să fie îndrumaţi de conducerea instituţiei, de cadrele didactice, pe un drum corect pentru reuşită în viaţă. Pentru bătrânii din acest cămin le doresc sănătate să treacă peste încercările vieţii cu multă demnitate şi cu capul sus.A spus preşedinta OFL Botoşani.
,,Este o acţiune care o organizăm uşor din birou, dar când suntem în faţa acelor nevoiaşi, ne pierdem şi asta pentru că vedem acea singurătate, amărăciune care nu ar trebui să fie. Dacă azi am putut să aducem un zâmbet să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru ce avem şi pentru ce am oferit . Sunt înconjurată de femei cu suflet mare şi ţin să le mulţumesc pentru că au fost alături de mine cu zîmbete şi lacrimi la această primă activitate care ne-a unit şi sper să avem mai multe activităţi împreună. Pentru că acesta este rolul Organizaţiei Femeilor Liberale să ducem la îndeplinire toate proiectele pe care ni le propunem până la sfârşit pe raza Municipiului Botoşani cât şi judeţean. În perspectivă, joi 18 dec 2014, ne propunem să fim la Şcoala din Frumuşica pentru a ajuta o familie monoparentală cu mulţi copii, care se descurcă foarte greu, iar la şcoală ducem cadouri pentru copii. Până la Crăciun vom vizita 11 familii din judeţul Botoşani, familii cu mulţi copii care nu au ce pune pe masă de Crăciun şi ne vom prezenta acolo cu un mic ajutor. Vă mulţumesc că aţi fost apropae de mine”, a încheiat doamna Sînziana Secrieru, preşedinta OFL din cadrul PNL Botoşani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu