sâmbătă, 1 aprilie 2017

MILANO- Italia -


Orașul a fost fondat de celții din Italia de nord în jurul anului 400 î. Hr. fiind cucerit de către romani în jurul anului 222 î. Hr., care i-au dat numele de Mediolanum. După câteva secole de dominație romană Milano a fost declarat capitală a Apus de către Împăratul Dioclețian în anul 293 d.Hr. Dioclețian alege însă să rămână în capitala Imperiului Roman de răsărit Nicomedia, Maximinian fiind cel ce va prelua partea de apus a imperiului. Maximinian se dedică unei refaceri integrale a imaginii cetății, construid aici monumente și palate impresionante cum ar fi: un mare circ (470x85 metri), termele Erculee, un complex de palate imperiale,etc. Prin Edictul de la Milano din 313 împăratul Constantin I a garantat libertatea religioasă creștinilor. Orașul a fost cucerit de vizigoți în 402, reședința imperială fiind mutată la Ravenna. Cincizeci de ani mai târziu (452) hunii au atacat așezarea, ca după aproape un veac în 539, orașul să fie cucerit și devastat de ostrogoți în așa-zisul Război gotic împotriva Bizațului condus de Împăratul Justinian I. În 774 Milano făcea parte din Imperiul Franc ca ulterior să fie integrat Sfântului Imperiu Roma Napoleon a cucerit Lombardia în 1796. El a fost încoronat "rege al Italiei în Domul din Milano și orașul a fost declarat capitala Republicii Crisalpine. Congresul de la Viena (1815) a înapoiat Lombardia, inclusiv Milano Austriei. În această perioadă, a devenit centrul operei lirice.
    Domul din Milano

a doua biserică ca mărime din Italia și a treia din întreaga lume, adăpostește cea mai mare colecție de statui de marmură de pe mapamond și este încununată de chiar simbolul orașului - Madunina (mica Madonă), ce ne privește din cel mai înalt punct al domului


 Castello Sforzesco, mai pe românește castelul familiei Sforza, a fost inițial construit de familia Visconti. Aceștia erau conducătorii orașului în evul mediu, și prin secolul XIV au construit o reședință în locul unde azi se înalță castelul.

Castelul Sforzesco În 1447, sub dominația familiei Visconti a fost terminata constructia  iar mai tarziu castelul a fost dărâmat de către locuitorii Milanului. Curând, castelul a fost reconstruit de către familia Sforza, noii stăpâni peste oraș, de atunci purtâd numele de Castello Sforzesco.Azi castelul găzduiește câteva muzee (de artă antică, arte aplicate, instrumente muzicale și areheologie), dar pentru a te plimba prin curtea castelului nu trebuie să intri înăuntru.

Biserica Santa Maria delle Grazie este o biserică și o mănăstire dominicană din Milano, inclusă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO.Aici se gaseste pictura murală Cina cea de taină 
realizată de Leonardo da Vinci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu