marți, 3 septembrie 2019

Expoziția ,,CULORILE NORDULUIˮ – autor Lila Lungulescu, deschisă la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani

expoziția ,,CULORILE NORDULUIˮ – 
autor Lila Lungulescu, deschisă la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani
    Muzeul Judeţean Botoşani găzduiește, în perioada 1 – 16 septembrie 2019, expoziția ,,CULORILE NORDULUIˮ – autor Lila Lungulescu, deschisă la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani.

    Expoziția de pictură ,,Culorile nordului” este cea de-a doua ,,personalăˮ a artistei Lila Lungulescu, deschisă la Galeriile botoșănene, reuneşte peste 50 de lucrări, cu diverse tematici și dimensiuni, realizate în : ulei pe pânză, acrylic pe pânză, acrylic și colaj pe pânză. 

     Lucrările sunt parte a unui proiect desfășurat pe parcursul anului 2019, având ca intenție redarea pe pânză a magnificului spectacol cromatic oferit de fenomenul misterios numit ,,Aurora borealăˮ, desfășurat pe cerul nocturn din regiunile nordice ale planetei.

    Alături de lucrările cu această tematică sunt expuse portrete, nature statice, precum și lucrări cu o abordare abstractă.

    Interesată de fenomenul artistic în general și de artele vizuale – în special, Lila Lungulescu a transformat o pasiune de o viață într-un mod de a se exprima plastic în mod profesionist, fiind absolventă a cursurilor de master ale Facultății de Arte Plastice și Design din Iași, clasa prof. Zamfira Bârzu – secția pictură.

    Ca urmare a muncii tenace, a prezenței în diverse galeii în expoziții colective și de grup – peste 60 de participări, în țară și în străinătate, Lila Lungulescu a devenit în 2019 membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

   De asemenea, artista a participat la tabere de arta și la concursuri de pictură, obținând și două premii internaționale: Premiul de Excelență-la proiectul-concurs de arta grafica si fotografie „Imagine RO” (Tokyo, Japonia) – 2016 și Premiul I la secțiunea pictură-grafică în cadrul Expoziției Internaționale de Arte Plastice și Decorativea Școlilor Populare de arte, Ediția a XXI-a. 
    Despre actuala expoziție, artista menționa: ,,Armonia și echilibrul acordurilor cromatice transmit senzația de bucurie și celebrare a vieții într-o viziune prin excelență lirică.ˮ 
Vernisajul a avut loc duminică, 1 septembrie 2019, ora 11,30.
A prezentat Ana Coșereanu – muzeograf








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu