luni, 1 noiembrie 2021

Muzeul de Arheologie Krakow- Polonia

Artefactele prezentate în cadrul expoziției sunt obiecte extrem de rare și valoroase legate de arta etruscă și greacă, precum și romană. Colecția provine în mare parte din darul Republicii Populare Polone și a  Cardinalului J. E. Henryk Gulbinowicz, care în 2000-2005,  a donat întreaga colecție Muzeului Arhiepiscopiei din Wrocław.

Monumentele sunt datate în principal din secolul al VIII-lea î.e.n. - secolul al 4-lea e.n. și reprezintă diferite stiluri legate în principal de arta Etruriei și a Greciei. Majoritatea provin din mormintele etrusce și săpăturile efectuate în prima jumătate a secolelor XIX și XX în orașul Vulci de la Marea Tireniană. Printre celelalte relicve expuse, puteți vedea și fiolele Sf. Menas, precum și lămpi cu ulei datând din secolul al VII-lea î.e.n. - secolul al 5-lea e.n


Una dintre cele mai interesante exponate ale antichității Muzeului este o mumie egipteană a unui băiețel de șapte ani din dinastia a 30-a datând din secolul al III-lea î.Hr., un capac de sarcofag din aceeași perioadă și pietre funerare din perioada romană.

Monumente alese dintre cele prezentate la expoziție:

















































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu