joi, 8 august 2013

Vernisajul expozitiei “EUL din NOI”,la Galeriile de Arta “Stefan Luchian”, Botosani-3 august 2013.

,,Zeci de botosaneni iubitori frumos au fost prezenti, sâmbătă la prânz, la Galeriile de Artă “Stefan Luchian”, la vernisajul expozitiei “EUL din NOI”, care reuneste lucrările artistilor plastici botosăneni Marcel Alexa si Ionut Gafiteanu, membri ai Societătii Culturale “Expo-Art” Botosani, alături de sculpturile în lemn realizate de mesterul popular Mircea Mihăilescu, din Hârlău, membru al Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova.
“Expozitia ‘EUL din NOI’ reuneste lucrări a trei creatori de artă: artistii plastici botosăneni Marcel Alexa si Ionut Gafiteanu, ale căror lucrări de pictură sunt realizate in diverse tehnici: ulei pe pânză, acril pe lemn, tempera pe ceramică si pe lemn, si acestea sunt expuse intr-o fericită imbinare, impreună cu pretioasele sculpturi in lemn, realizate cu deosebită măestrie de cunoscutul mester popular din Hârlau, domnul Mircea Mihailescu. 

Despre Marcel Alexa, un nume binecunoscut publicului botosănean, vă pot spune că expune lucrări cu o tematică ce-i este foarte apropiată inimii. 








E vorba de lucrări din unviversul floral, peisaj rural si cel urban, portrete, dar si schite care redau imaginea Botosanilor de ieri si de astăzi. El ne duce, coloristic vorbind, intr-o lume minunată, de la viata de la tară până la malurile Tamisei, sunt lucrări deosebite pe care dvs. veti avea posibilitatea să le vedeti, să vă bucurati sufletul cu culoare, cu frumos. 









pictor Ionut Gafiteanu
Celalalt expozant de pictura, Ionut Gafiteanu este indrăgostit, iremediabil, de magnolii si de trupul senzual al femeii si toate acestea le face cu credintă, fapt pentru care expune astăzi si câteva dintre icoanele sale, sensibil realizate, si care aduc dumnezeirea pe pământ, in floare, in femeie, in noi, si ne aduce in fata sufletului nostru un crâmpei de sensibilitate si frumos. 




Despre domnul Mircea Mihăilescu as putea spune că transpune, sau ne transpune, prin sculpturile sale, intr-o lume aparte, in care realul si suprarealul se impletesc armonios, trece de la unviversul lui Kafka la cel rustic, in care ne găsim si ne regăsim, iar cu dalta dumnealui, lemnul isi spune si ne spune adevarata poveste, pe care nimeni altul decât dumnealui n-o poate contura mai bine. E o poveste de viata, de suflet, de artist, de om”, a spus muzeograful Ana Florescu.
Printre cei care au onorat cu prezenta vernisajul acestei expozitii, s-a numarat si prefectul judetului Botosani, Costica Macaleti.
Expozitia poate fi vizitata zilnic intre orele 9:00 – 17:00, intrarea fiind gratuita.

pictor Marcel Alexa
Mircea Mihailescu
pictor Marcel Alexa
 pictor Ionut Gafiteanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu