joi, 1 iunie 2017

EXERCITIU DE SINCERITATE SI DE ADMIRATIE- Mihai Chiroiu- Valenii de Munte , 01. 06. 2017



EXERCITIU DE SINCERITATE SI DE ADMIRATIE- 
Mihai Chiroiu Valenii de Munte , 01. 06. 2017  

    In ziua de azi, sa organizezi si sa duci la bun sfarsit o expozitie filatelica, este un act de mare curaj si de mare responsabilitate. Numai cei cu daruire si pasiune pot face asa ceva.
   Exponatele valoroase sunt mereu cam aceleasi, si atunci cand apar intr-o expozitie, ele reprezinta un “regal” al acesteia, si chiar daca le-ai mai vazut de nenumarate ori, le admiri, le studiezi si-ti iei notite ca si cum le-ai vedea pentru prima oara.
   Apartin unor persoane care de regula, prin profesia lor, cu foarte mici exceptii, nu au nici-o legatura cu subiectul exponatului. Si acesti expozanti devin cercetatori si istorici de inalta finete asupra subiectelor abordate, si asupra fiecarei piese expuse. Iar in cateva cuvinte iti spune istoricul piesei expuse, si te face partas la acel eveniment.
   Exponate noi sunt din ce in ce mai rare. De ce? Subiecte sunt, interesul lipseste la cei care ar trebui sa vina din urma ?
   Expozitiile “Aeromfila” fac parte din cadrul expozitiilor de mare greutate si de mare interes expozitional, cultural si istoric. Meritul revine Comisiei de Aerofilatelie a FFR, prin singurul membru intr-adevar activ si bataios, Dl Alexandru Bartoc, iar in fata celor care muncesc din greu la organizarea expozitiei, trebuie sa ne scoatem palaria, sa le multumim si sa-i pretuim.
   Cu ocazia unei expozitii Aeromfila din anii trecuti, cineva a spus ca pe baza bogatiei de informatii si de imagini ale pieselor cuprinse in exponate, se poate scrie o istorie a aeronauticii romane. N-a facut decat sa aduca cuvinte de recunoastere a pasiunii de colectionar si de cercetator a fiecarui expozant in parte.
   Bacaul nu este o exceptie in organizarea expozitiilor Aeromfila, si nu numai. Si de fiecare data le-a facut cu multa pasiune si daruire, dar parca Aeromfila din acest an, ar trebui pusa pe un piedestal si mai inalt. Sa-i multumim Dlui Ion Catana si celorlalti din comitetul de organizare si juriului pentru succesul expozitiei, pentru faptul ca ne-a tinut la curent cu mersul acesteia, pentru ca ne-a trimis informatii si imagini de la vernisaj si nu numai, pentru piesele filatelice, pentru medalia realizata si pentru modului exemplar cum au fost gestionate exponatele.
 
  Probabil au fost si critici, iar experienta profesionala si de viata mi-au confirmat ca cei care critica o problema, nu s-au implicat niciodata in abordarea si in rezolvarea ei.
  Regret personal? Nu se mai fac intreguri postale cu subiect aviatie. Iar cei care sunt responsabili de asa ceva, nu sunt organizatorii evenimentelor sau a expozitiilor. De ce nu se mai fac? Dar aste este o alta poveste.
  Stim ca au disparut multe din exponatele valoroase si ar fi pacat sa dispara si cele care mai sunt astazi
  Prin Dv, adresez o sugestie FFR-ului, Comisiilor de specialitate a acestuia, si celor care vor organiza expozitii, ca fiecare exponat sa fie transpus pe un CD, si intr-un final sa se constituie o “banca a exponatelor” sistematizata pe subiecte sau pe tematici, si sa poata fi consultate de filatelisti
  
  Cele mai sincere felicitari pentru realizarea expozitiei si urari de sanatate celor care au contribuit la realizarea Aeromfilei 2017 – Bacau.   
      
       Mihai Chiroiu,  Valenii de Munte , 01. 06. 2017
 
GÂNDURI DIN ARDEAL
Citind cu mare bucurie rândurile de excepție ale domnului Mihai Chiroiu, doresc să mă alătur celor care sunt de acord în totalitate cu ele. La rândul meu doresc să transmit sincere mulțumiri, felicitări și gânduri de prețuire  celor două persoane a căror aport cred că a fost decisiv în reușita expoziției. Este vorba în primul rând de domnul Alexandru Bartoc, singurul om care mereu a avut tăria să nu cedeze și să depășească momentele de incertitudini alimentate de atitudini negative ale unora, luptând și muncind și de această dată pentru reușita acestei ediții Aeromfila 2017. În al doilea rând este vorba de domnul Ion Catană și de echipa dânsului care prin eforturi evidente, pasiune și dragoste au reușit să realizeze la Bacău un succes memorabil pe care Expoziția Filatelică Aeromfila 2017 l-a înregistrat.

Liviu Pintican-Juga , Mediaș, 01.06.2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu