sâmbătă, 10 iunie 2017

Muzeul lansatorul de rachete din Parcul Național Slowinski, orașul Rabka


Pe drumul spre dunele în mișcare, putem vedea o expoziție militară interesantă care se află în Parcul Național Slowinski din orașul Rabka.










În muzeu este o expoziție a unei rachete sol-terestru, care a fost excavată la 1,5 km de terenul de instruire al parcului național Slowinski; Unele arme din perioada celui de-al doilea război mondial; Rămășițele buncărului de comandă; Câteva fragmente de lansatoare de rachete arse cu canale vizibile de pâlnie ale agentului de răcire; Bazele radarelor de la Rheingold și Mannheim Reiss, precum și fundațiile din sala de ansamblu care deservește construcția de rachete antiaeriene.




 Muzeul este situat pe un teren de antrenament militar de rachete creat in 1940. În anii 1940 până în 1945, aici pe acest teren secret de testare germana, a avut loc un proces de testare secreta a armamentului german "Wunderwaffe" (Miracle Arms) și anti-rachetă, "Rheintochter" (Fiica Rinului). De asemenea, a testat o rachetă balistică "Rheinbote" (Messenger of the Rhine), care avea o distanță de 250 km. La sfârșitul celui de-al doilea război mondial a fost testat lansarea rachetelor cu mai multe etape. După război, armata sovietică a preluat terenul de antrenament. În 70 de ani, aici a continuat sa fie o  stație de cercetare a rachetelor meteorologice. Muzeul conține o colecție de multe rachete adunate din diferite perioade. De asemenea, admirăm unitatea de comandă a buncărului și a rachetei. Disponibil în galeria vizitatorilor "Leba în fotografii vechi" și turnul de veghe.
 

În anii 1967-1974, un Studiu de Stație Jet Leba a funcționat aici pentru testarea prototipurilor de rachete meteorologice. Alt teren de formare a rachetelor naziste este Rocket Launcher V3, care se află pe insula Wolin.
In perioada 1967-1974, a fost stabilit aici Rachet Station Ancheta, in care au fost testate rachetele meteorologice poloneze ,, METEOR"

Oamenii de stiinta polonezi au realizat o racheta meteorologica 
care a ajuns la inaltimea in spatiu de 100 km.
 

Un grup de oameni de știință, prezidat de profesorul Jack Walczewski, a efectuat teste de trei generații de rachete METEOR
Statia de Ancheta in Rochet Leba- Polonia- a construit un lansator mobil W-120 care, datorita posibilitatii de miscare si automatizare de la distanță a fost una din cele mai avansate tehnici de design de rachete poloneze,   să lanseze un prim satelit polonez.Dupa decizia guvernului polonez, Statia a fost demolata si aproape intreg lansator a fost dat la fier vechi. Dupa mai multi ani fosta baza experimentala a fondat Muzeul Rochet Launcher

 Astazi putem vedea in muzeu  o replica simplificata de rachete V 2


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu