joi, 4 octombrie 2012

Asociatia culturala Vis de Artist a sarbatorit Ziua Internationala a Muzicii prin MUZICA,

            Ziua de 1 octombrie a fost o adevărată sărbătoare pentru iubitorii de frumos si artă. Asociatia culturală Vis de Artist a sărbătorit Ziua Internationala a Muzicii prin MUZICA, ca in fiecare an de la infiintare, si a oferit celor prezenti diferite momente speciale. Intrucât si in acest an ONG-ul botosănean s-a alăturat Campaniei initiate de Radio Romania Muzical si intitulată „Ascultă 5 minute de muzică clasică”, manifestarea a debutat cu un fragment din creatia compozitorului Dumitru Capoianu.
           Acest moment a fost posibil datorită faptului că, in 2012, Asociatia culturală Vis de Artist a aderat la Programul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România derulat in parteneriat cu Editura Muzicală privind promovarea creatiei românesti prin donatii de partituri, CD-uri cu muzică românească si volume de muzicologie. 
        Manifestarea organizată de Asociatia culturală Vis de Artist si coordonată de prof. Cătălina Constantinovici s-a intitulat „Vă place... jazz-ul?” si a fost realizată in memoriam Johnny Răducanu. O invitatie in lumea jazz-ului, incadrată in programul cultural-artistic-educativ „Intâlnirea de astăzi”, aflat la a XXIX-a editie. 
       Actiunea a fost pregatită in colaborare cu Biblioteca Judeteană „Mihai Eminescu” Botosani, seara de 1 octombrie fiind destinată si „Noptii bibliotecilor”.                                                 .        Chiar dacă la nivel national acest eveniment, din lipsa de fonduri, nu a fost sustinut in acest an, la Botosani, organizatorii au dorit să sublinieze importanta acestei zile prin actiunea de fată.                               .      
     Periplu-ul jazzistic a fost sustinut vocal de Alexandra Mihalache, Marius Danalache si Georgiana Jascanu, si a prezentat muzica lui Johnny Răducanu, fie din perspectiva compozitorului, fie din cea a interpretului. 
      Intreaga pledoarie adresată jazz-ului s-a constituit intr-o imagine sonoră despre arta pianistului de jazz situată intre cuvinte si muzică, ziua muzicii, noaptea bibliotecilor, 5 minute de muzică clasică, a 29-a editie a Programului "Intâlnirea de astăzi", in memoriam Johnny Răducanu, vis de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu