joi, 14 martie 2013

24 Iunie, Sanzienele - Ziua Universala a Iei De La Blouse Roumaine


    24 Iunie, Sanzienele -
 Ziua Universala a IeiDe La Blouse Roumaine
20 fotografii
Ia, bluza românească, poate deveni un brand de tară recunoscut de toată planeta dacă vom reusi să promovăm impreună traditia noastră mostenită din timpuri immoriale. 

Asa ca ne-am gândit că pe 24 iunie 2013, odată cu sărbătoarea Sânzienelor, să inaugurăm Ziua Universala a Iei. am oscilat intre 24 iunie si 15 august, ziua de Sfanta Maria, insă prietena noastra Diana Năstase a descoperit o traditie veche din Maramures, care ne-a convins ca Sânzienele au purtat ii :)

Ce trebuie să facem este foarte simplu. In această zi fiecare ne vom imbrăca intr-o ie, ne vom fotografia si vom posta imaginea ca poza de profil pe Facebook sau in orice altă retea socială. Nu contează dacă ia pe care o purtam este mostenită de la bunici si străbunici sau este adaptată modern de un designer. Important este să fie albă. Nu contează dacă vă aflati in România, dacă sunteti românce in străinătate sau doar fane ale feminitatii românesti. Important e să o purtati cu drag. 

Astfel vom imbraca pentru o zi toată planeta in ie si, pentru a-i vedea efectul si răspandirea pe mapamond, ne-am gândit să realizam o aplicatie web si mobilă, unde vor fi colectate toate aceste fotografii cu fete si femei in ii. 

Pentru acest demers am deschis grupul 24 Iunie – Ziua Universala a Iei, unde asteptăm propuneri legate de initiativa noastră. Prioritatea numărul unu este de a distribui si comunica acest mesaj cat mai bine. Avem nevoie de propuneri creative pentru campania online si asteptăm idei de afise, grafica si mesaj. Le puteti posta pe grup sau trimite la adresa de mail lablouseroumaine10@gmail.com 

Va multumim si va dorim o zi frumoasa ca o ie :)
La Blouse Roumaine
http://www.youtube.com/watch?v=N0RS6521cos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu