marți, 14 ianuarie 2014

Pe data de 15 ianuarie 2014 va avea loc conferinţa “PRO LOCO ITALIANE – una storia di eccelenza” care se va desfăşura la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani


Pe data de 15 ianuarie 2014 va avea loc conferinţa “PRO LOCO ITALIANE – una storia di eccelenza” care se va desfăşura la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani, începând cu orele 09.00, Conferinta este organizată cu sprijinul Asociatiei Comunelor din România, filiala Botosani si al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani. Conferinţa va fi susţinută de către: • Giovanni Follador, preşedinte al UNPLI Veneto (Uniunea Naţională a Pro Loco Italiane, Regiunea Veneto) • Lorenzo Michielan, preşedinte Pro Loco Scorze – Veneţia, expert al Camerei de Comerţ din Veneţia, profesor al Accademia Italiana della Cucina. • Fabrizio Tonon, preşedinte Pro Loco Caorle – Veneţia PRO LOCO sunt asociaţii locale de voluntari constituite cu scopul de promovare şi dezvoltare al teritoriului. Primele asociaţii au fost constituite în anul 1881.
     Aceste asociaţii promovează frumuseţea teritoriului, profesiunile locale, personalităţile, produsele tipice, bucătăria, artizanatul, tradiţiile populare, specificul agricol, natural şi ecologic, contribuie la conservarea patrimoniului istoric si artistic, arhitectonic, cultural şi de mediu, redând atractivitate culturală şi turistică. 
      Promovând teritoriul , colaborează intens cu administraţiile locale. În cele mai multe cazuri aceste asociaţii au sedii în spaţii oferite de către administraţiile locale, provinciale sau regionale. Regiunea Veneto este una dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere economic, cu un înalt nivel al bunăstării materiale şi culturale din Italia. 
    În această regiune funcţionează în jur de 600 astfel de asociaţii, reunite în UNPLI Veneto al cărui preşedinte, dl Giovanni Follador, va susţine conferinţa. Conferinţa va fi un prilej de cunoaştere a unei “poveşti de succes” care a contribuit in cele mai mici detalii la o Italie puternică şi frumoasă. Veţi putea găsi nu doar un model de dezvoltare locală ci şi un sprijin concret prin realizarea unor parteneriate cu aceste asociaţii. 
    Spre finalul conferinţei vom discuta şi despre opoertunitatea organizarii unei vizite in Veneto la sfârşitul lunii februarie a.c. pentru un schimb de experienţă cu diverse administraţii locale şi asociaţii Pro Loco.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu