H. V. De ce aţi ales Muzeul ,, George Enescu” , de la Dorohoi, pentru lansarea volumului ,, Mărturisiri târzii ( Cruci şi răscruci)”, autor Maria Cozmici Cojocariu, editura Laocoon şi a celor 2 volume de poezii pentru toate vârstele? Am înţeles de la doamna muzeograf Lidia Alexie, că sunteţi prima persoană care a organizat lansarea unei cărţi în această locaţie muzeală.
Prof. M.C.- ,,Ca profesori de muzică suntem legaţi sufleteşte, cu toată fiinţa noastră, de acest ţinut minunat, de unde a plecat în lume, marele muzician de talie universală George Enescu.
Un alt motiv a fost legat de faptul că profesorul Gheorghe Cojocariu, s-a născut în zona Dorohoiului ( satul Corjăuţi- Pomârla)-la data de 27-05-1928 iar in 25-08-2002, zi în care a avut loc trecerea în nefiinţă a profesorului, dirijor şi compozitor Gh. Cojocariu.
Amândoi am fost legaţi de acest ţinut binecuvântat de Dumnezeu, de-a lungul conveţuirii noastre a 36 de ani, în care ne-am exprimat o mare dragoste pentru marele G. Enescu şi ţinutul Dorohoiului.
Funcţionând ca profesor de muzică la Liceul Pedagogic Botoşani, ne-am ataşat sufleteşte de elevii care sudiază muzica şi provin din partea Dorohoiului. Am fost în vizită de e-n ori la muzeul ,, George Enescu” cu elevii mei, în cadrul orelor cu tema ,, să ne cunoaştem personalităţile din judeţul Botoşani pentru a vedea exponatele depuse în muzeu, care ne amintesc de marele George Enescu.
Şi acum cănd sunt pensionară, mulţi copii vin la Botoşani, fac naveta Dorohoi- Botoşani unde le predau canto, pian şi teorie muzicală.
Sunt legată sufleteşte de mulţi părinţi ai copiilor din Dorohoi, care au studiat cu mine. Sunt ataşată sufleteşte faţă de persoanele din Dorohoi, care în decursul anilor ne-au oferit multă dragoste, respect faţă de fam. prof. Gh Cojocariu. Dintre aceştia sunt: fam. Scripcă, Crăciun, Olguţa Bădran, Fam Lupu, Bradu, Serban, Miron Dorina” Le mulţumesc mult!
La această acţiune a participat actriţa Petronela Lorena Chiribuţă, care a prezentat despre profesorii Gheorghe şi Maria Cojocariu.
Mai mult accesaţi despre profesorul Gh Cojocariu
http://www.botosaninecenzurat.ro/20110830-muzica-i-a-fost-crez-datorie-si-bucurie-9-ani-fara-profesorul-gheorghe-cojocariu.html autor Petronela Chiribuţă
TEODORA GRUMEZA 7 ani, a înterpretat ,, LA PORTIŢA LUI GHEORGIŢĂ" |
În imagine foto ENACHE MIHĂIŢĂ, care a înterpretat ,, URARE DE NUNŢI" şi ,, MAMA" |
CRĂCIUN LUCIANA, clasa a VI-a, a înterpretat ,, LIDUL TRANDAFIRUL", Franz Schubert,, DRAGU-MI MÂNDRĂ DE TINE" de Tiberiu Brediceanu, La pian a interpretat o piesă,, BELLA BARTOK", RONDO DIN SONATINA DE SOL MAJOR" de Kuhlau
Bogdan Cojocaru, corist în Corul Gavril Muzicescu, dirijor la Corul VOX Artis, asistent Universitar la Conservatorul ,, George Enescu" din
Iaşi.
Bogdan Cojocariu, a înterpretat 3 lieduri de George Enescu,pentru voce şi pian, acompaniat de profesorul Cristian Lungu.
După două luni de studiu, HLIBAN MARIUCA, a interpretat ,, MAZĂREA", JOC ÎN DOI", ,,MIC VALS".
VANESASA MARA PRICE, a înterpretat la pian ,, Motănaşul meu", ,,Lied vienez"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu