marți, 26 iunie 2012

,,Dor de Sânziene”acţiune organizată de Asociaţia culturală ,, Vis de Artist" şi Muzeul Judeţean Botoşani 24 iunie 2012

Asociatia culturală Vis de Artist a organizat duminică, 24 iunie 2012, manifestarea ”Dor de Sanziene”. Actiunea inclusă in programul ”Intalnirea de astazi”, ediția a XXVIII-a, a fost realizată in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani si cu sprijinul Asociatiei ”B-Right Media”.
Au participat membrii si voluntarii Vis de Artist, coordonati de prof. Catalina Constantinovici, trupa de teatru antic "Katharsis" de la Colegiul National "A.T.Laurian" coordonata de prof. Coca Dorica si voluntarii B-Right Media, coordonator Daniela Lupu.

Invitată a fost dna muzeograf Steliana Baltuta care a prezentat specificul Sărbătorii de Sânziene, dar si piesele din Sala Polivalenta a Muzeului, care sunt incluse in expozitia "Stergarul - simbol si decor". Povestea Sânzienelor a fost dezvăluită intr-un cadru artistic din care n-au lipsit poezia, muzica si dansul. Cei prezenti au putut realiza cununi din Sanziene, iar la sfarsitul manifestarii, dupa ce s-au alaturat protagonistilor intr-o horă, fiecare a purtat un fir de sânziana, ca simbol al acestei manifestari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu