duminică, 17 iunie 2012

Secţiunea COLECŢII ŞI COLECŢIONARI- ,, TEIUL DE AUR" SI ,,TEIUL DE ARGINT"- BOTOSANI

La secţiunea COLECTII şi COLECŢIONARI,ediţia a XI-a, au primit ,, TEIUL DE AUR"
 MIHAI CĂTRUNĂ -BUCUREŞTI şi ,, TEIUL DE ARGINT"- CONSTANTIN ADAM -BOTOŞANI MIHAI CĂTRUNĂ este absolvent al Facultăţii TCM -Bucureşti. De profesie grafician.
Este membru al AAPB,pictor grafician ilustrator. Tematica: ,, EMINESCU ÎN GRAFICĂ".

A organizat expoziţii personale şi de grup. Între anii 1987-1990-a organizat expoziţii comune în Alexandria Zimnicea. În 1992- expoziţia de grafică umoristică şi caricaritură- Alexandria, a fost selectat între pictorii europeni la salonul de artă modernă la Bruxelles-2010.  ,,TEIUL DE ARGINT" a fost acordat domnului CONSTANTIN ADAM.

CONSTANTIN ADAM,a desfăşurat activitate didactică în perioada 1973-1979. Din 1979, a fost actor,sufleur iar 25 de ani regizor de scenă la Teatrul ,, Mihai Eminescu", Botoşani, dând viaţă la 30 de personaje. Din anul 2000 îndeplineşte funcţia de referent literar. Preocupările sale de colecţionar sunt orientate spre elemente care ţin în primul rând de cultură, identitate şi recunoaşterea valorilor locale. Are peste 70 de articole apărute în ,, Viaţa Botoşanilor", ,, Tricolorul", ,,Jurnalul Diminiaţa Botoşanilor", ,, Sinteza", ,, Caietele Teatrului Eminescu", ,, Luceafărul.net.ro".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu