joi, 15 noiembrie 2012

Rolul medicului de familie      Medicul de familie este important în viaţa noastră fiindcă este acel medic care asigură, supraveghează şi coordonează asistenţa medicală personală, primară şi continuă a individului şi familiei;
     Asigură asistenţa medicală -psiho-socială pentru ambele sexe şi pentru toate vârstele.
Păşim cu încredere pragul cabinetului medicului de familie pentru că el ne asigură asistenţa primară şi continuă a stării de sănătate şi prin acţiuni preventive, educaţionale, terapeutice şi de recuperare contribuie la promovarea stării de sănătate a individului, a familiei şi a colectivităţii.
Sunt pacienta doamnei dr Mariana Malancea, medic de familie, şi ca mine sunt alţi mulţi pacienţi care zilnic o vizitează pentru a primi o consultaţie medicală. Copii, adulţi, adolescenţi, persoane în vârstă , zilnic stau la rând , respectând ordinea, pe toţi îi primeşte cu amabilitate şi cu zâmbetul pe buze. Sunt câţiva ani de când vin la cabinet, nu am observat ca vreun pacient să iasă din cabinet nemulţumit. 
     În numele tuturor pacienţilor care v-au cerut asistenţă medicală- pentru implicarea sinceră în problemele pacientului, pentru sensibilitate, rabdare, calm, demnitate, consideratie şi -respectul acordat pacientului indiferent de statutul sau social; pentru capacitatea dv. ca medic de a crea o atmosfera de încredere, de colaborare cu pacientul, care nu este un obiect, caz stiintific, este un om. Pentru că aţi inteles nu doar disconfortul ci şi „durerea” pacientului, si efectele suferinţei asupra vietii lui. Pentru cooperarea cu specialisti din diverse domenii în vederea diagnosticării corecte a suferinţei, vă mulţumesc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu