duminică, 15 septembrie 2013

Distincţia înmânată de preşedintele Nicolae Timofti în prezenţa gărzii de onoare a Republicii Moldova, în acordurile Imnului de Stat doamnei Lucia Olaru Nenati

Scriitoare din Botoşani medaliată de preşedintele Republicii Moldova

Scriitoarea Lucia Olaru Nenati s-a numărat printre eminescologii din Moldova, din ţară şi din străinătate cărora li s-a acordat la începutul acestei săptămâni Medalia „Mihai Eminescu” de către preşedintele Republicii Moldova. Distincţia i-a fost înmânată de preşedintele Nicolae Timofti în prezenţa gărzii de onoare a Republicii Moldova, în acordurile Imnului de Stat.
Olaru Nenati.    Lucia Olaru nenati premiata de presedintele Republicii Moldova
Eminescologul botoşănean a răspuns unei invitaţii de a participa din nou la Congresul Mondial al Eminescologilor organizat la Chişinău de către Academia de Ştiinţe a Moldovei, Institutul de Filologie, Institutul Cultural Român, Centrul Academic Internaţional Eminescu. La eveniment au luat parte cu precădere personalităţi din Republica Moldova şi România, dar şi din diferite alte ţări ale lumii precum: Rusia, Ukraina, Italia, China, Chile, Turcia, Albania, toate preocupate de aprofundarea universului eminescian.

Cu KOPI KYCYKU şi Lucia Olaru Nenati la ACADEMIA DE ȘTIINȚE A MOLDOVEI,
 CENTRUL ACADEMIC INTERNAȚIONAL EMINESCU

Aceasta este a doua Medalie Mihai Eminescu primită prin decret al unui preşedinte de stat, după aceea semnată de preşedintele Emil Constantinescu în Anul Eminescu 2000.

În alocuţiunea de mulţumire am invocat suprema onoare a unui scriitor şi intelectual dedicat lui Eminescu pe meleagurile originii sale botoşănene de-a primi o decoraţie prezidenţială ce poartă numele său şi, nu în ultimul rând, într-un măreţ imobil situat pe strada Nicolae Iorga, acesta fiind originar tot din Botoşani, şi am oferit CD-ul meu cu Cântecele lui Eminescu. Ceremonia a continuat prin ciocnirea cupelor de şampanie şi prin realizarea de fotografii ale celor decoraţi în faţa reşedinţei împreună cu preşedintele statului” a declarat Lucia Olaru Nenati






Cu Mario CastroLucia Olaru Nenati
şi 
OLEG GONCEARENKO la ACADEMIA DE ȘTIINȚE A MOLDOVEI,
CENTRUL ACADEMIC INTERNAȚIONAL EMINESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu