miercuri, 16 aprilie 2014

Poeta Susana Roberts, nominalizată ambasadoare Universală a Păcii (Geneva, Elveția).

Susana Roberts este o poetă argentiniană recunoscută pe plan internațional pentru eforturile ei depuse pentru promovarea păcii, dar și pentru volumele de poezii scrise, poezii care au fost publicate în numeroase țări. 
        Născută în Cordoba (Argentina), trăiește din 1975 în Trelew (Patagonia, Argentina). Membră a Asociației Armoniei Globale (G.H.A.) (Rusia). Membră de onoare a Societății de Arte din Bolivia, președintă onorifică a Uniunii Hispanoamericane a Scriitorilor, vice-director al Forumului Internațional pentru Literatură și o Cultură a Păcii.
         Membră a Comitetului Forumului Mondial pentru o Cultură Spirituală (Astana, Kazahstan).           Nominalizată Ambasadoare Universală a Păcii (Geneva, Elveția).
.         A fost distinsă cu titlul de doctor onorific în literatură de către Academia Mondială a Artelor și Culturii (W.A.A.C.) în 2009. De asemenea, a primit numeroase premii pentru creația literară. Pe data de 8 martie 2013, secretariatul pentru Cultură al provinciei Chubut (Argentina) a emis rezoluția numărul 051 prin care poetei Susana Roberts i s-au recunoscut eforturile pentru pace și poezie, promovarea culturii, declarând oficial activitățile acesteia de interes cultural.
Într-o ceremonie care a avut loc în camera principală a Consiliului Legislativ al orașului Trelew (Argentina), Susana Roberts a primit placa comemorativă și un buchet de flori din partea autorităților guvernamentale, alături de alte șapte doamne cu realizări în diferite domenii.
”Puterea spirituală de a obţine marile realizări este atinsă prin capacitatea noastră de a practica o varietate de virtuţi care să facă vieţile celorlalţi mai uşoare şi mai fericite.Creativitatea este expresia inteligenţei pe care trebuie să o folosim pentru principii nobile.” Susana Roberts

Tatomir Ion-Marius -Anglia,
Radio TV UNIREA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu