duminică, 29 iulie 2012

GRADINA ZOO DIN DRESDA GERMANIA

O vizită la Grădina Zoologică din Dresden Germania-

Gradina Zoologică din Dresda (Dresden, din Germania) datează din 1861 si este una din cele mai vechi din Europa. Amenajarea parcului popular numit cuprinde 2000 de animale din care cca.500 de forme diferite păsări, pot fi văzute aici in permanentă. Specialitatea grădinii zoologice din Dresda o constituie păstrarea si cresterea maimutelor.In scoala, copiii si tinerii elevi din Dresda detin prin intermediul lectiilor vizuale de biologie ,cunostiinte despre natură.



Gradina zoologică este cea mai veche din cele noua grădini din fostul RDG. Aici este o expozitie permanentă de păsări care si-a deschis portile pe data de 9 mai 1861, la un an de la constituirea Societătii pe Actiuni Grădina Zoologică.Printre păsări găsim aici pasărea cu două cornuri. O pasăre impozantă cu ciocuri uriase, dar de constructie anatomică usoară, trăiesc in pădurile tropicale ale ariei de sud –est. intr-o scorbură de copac inchisă cu ramuri, femela isi cloceste ouăle.

                                                                                     Aici s-au ridicat intr-o dezvoltare rapidă , o serie de custi pentru animale de pradă, elefanti , lei, tigrii si o casă pentru iernare. Marea senzatie a grădinii este maimuta hunanoida şi cimpazeul Mofoka.Prima maimută a fost adusă in 1873 . 

Mai tărziu in anul 1876, s-a imbogătit grădina cu cimpanzei si un uragantan.Prima Girafa care a fost adapostită in anul 1875. Primul Elefant pe numele Lili care a fost adus 1863, şi a trăit 48 de ani in grădina zoologică la vârsta de 51 de ani a murit. Elefantii prezenti sunt atăt elefantii indieni căt si elefantii africani, care pot atinge o greutate de până la 6 t.In inventarul grădinei nu lipseste rinocerul Indian. Colectivul de cercetare a animalelor in captivitate nu pot ascunde iniţiativa lor ca prin metode stiintifice au reusit de-a creste un pui, nou născut de orangutan până la maturitate numit,,cel cu favoriti". Un grup de cercetători au găsit metode de intretinere a maimutelor humanoidelor. In anul 1945 prin distrugerea orasului Dresda, care a căzut in ruine si cenusa deasemenea si gradina zoologica. Dar cu mult optimism a fost deschisă in anul 1946, de catre primarul de atunci.



Atunci s-au construit case pentru animale de prada, un asezămant pentru antilope, un aquriul, o statiune de maimute hunanoide, precum si instalatii gospodăresti.

Noul director, a reluat din nou traditia intretinerii si cresterii maimutelor, Astfel intre anii 1950- 1979, s-au născut aici 12 pui 












de urangutani, din care 11 au fost crescuti in final in a doua generatie in gradina zoologică.
Astăzi efectivul de animale atinge 2000 de indivizi din 500 de specii Printre aceste sunt 45 specii rare amenintate cu disparitie cresc se bucură de viată alături de celalalte animale din rezevatie naturala pe o suprafată de 12,5 ha.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu