sâmbătă, 8 septembrie 2012

Cu ocazia sărbătoririi a zilei de 8 septembrie- Naşterea Sfintei Maria


Naşterea Maicii Domnului, prăznuită pe 8 septembrie, este prima sărbătoare a anului bisericesc, care a început la 1 septembrie.
Detalii despre Naşterea Maicii Domnului nu se găsesc în Evanghelii, dar ele apar în scrierile apocrife. Protoevanghelia lui Iacob, apărută în secolul II d.Hr., deşi apocrifă, conţine informaţii ce pot fi considerate credibile.
Tatăl Fecioarei Maria a fost Ioachim, din seminţia Regelui David, iar mama sa era Ana, fiica preotului Matthan, din stirpea preoţească a lui Aaron. Aşa s-a împlinit profeţia că Mântuitorul va avea descendenţă împărătească şi preoţească.
Ioachim şi Ana au ajuns la bătrâneţe (împliniseră cincizeci de ani de căsătorie) fără să aibă copii, ceea ce, în vremurile respective, era considerat un blestem de la Dumnezeu, iar părinţii sterpi erau izolaţi şi batjocoriţi de restul societăţii. S-a ajuns până acolo că Marele Preot le-a refuzat jertfa la templu, ceea ce echivala cu excluderea din comunitate.

Dar Ioachim şi Ana nu au deznădăjduit ci s-au rugat mai fierbinte pentru a fi binecuvântaţi cu un copil. Arhanghelul Gavriil, curierul divin, li se arată şi le spună că ruga le-a fost ascultată, iar copilul ce le va fi dăruit va fi un vas ales al lui Dumnezeu.
Numele "Maria" provine din ebraicul "Aia" şi înseamnă "Doamnă", iar evreiescul Maryam sau Miryam se pare că are origini egiptene - verbul "mri" (a iubi) - plus sufixul ebraic "am". Aşadar "Cea iubită".( sursa Nasterea Maicii Domnului- Sfânta Maria- Religie EVZ.ro)




PENTRU TOATE MARIILE PE CARE LE CUNOSC PERSONAL SI MARIILE, MARIAN CARE ACCESEAZĂ ,,BLOGUL BOTOŞANI MANIFESTĂRI CULTURALE" , ŞI CELORA DE PE FACEBOOK LE DORESC:
 Astăzi când sărbătorim pe Fecioara Maria vă sărbătorim şi pe dvs. 
 In această zi sfântă vă doresc ca toata viata să fie Binecuvântată de Patroana numelul pe care-l purtaţi, ocrotită si să se răsfrângă asupra dvs. toata bunătatea si dragostea izvorată dintr-o inima mare ca a Sfintei Maria plină de iubire. 
În această zi frumoasă sărbătoriţi ziua numelui. 
Să vă bucuraţi de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos! 
La multi ani! 
Flori pentru sărbătorite cu toată dragostea
Vă doresc din toată inima că ceea ce v-aţi propus în această zi, să fie de bun augur! LA MULŢI ANI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu