joi, 27 septembrie 2012

Oraşul Glasgow - Scoţia

Clyde canal



In imagine foto:
CATEDRALA din GLASGOW
 
Clyde canal

În imagine foto:Glasgow University,
sediul administraţiei publice locale
 

Oraşul Glasgow este aşezat pe râul Clyde şi a fost renumit ca un mare oraş industrial.


Glasgow este cel mai mare oraş din Scoţia. După Londra şi Birmingham este al treilea oras ca marime din Marea Britanie. Inceputurile oraşului Glasgow datează din secolul al VI-lea când a venit aici Saint Kentigern (Mungo), şi-a construit o biserica într-un loc unde astăzi se află o catedrală gotică.

In imagine foto: CATEDRALA din GLASGOW

Episcopia a devenit unul dintre cele mai mari şi mai bogate din Regatul Scoţiei , aducând bogăţie şi statutul de oraş. Între 1175 şi 1178 această poziţie a fost întărită şi mai mult atunci când Episcopul Jocelin obţine pentru soluţionarea episcopal statutul de Burgh regal de la Regele William I al Scoţiei .

Prin secolul al VIII-lea, a început să se dezvolte comerţul de peste mări . Marfa tranzacţionată principală a fost de tutun şi zahăr. Legăturile comerciale erau cu America de Nord şi vestul Indiei. Aici a fost construit un mare port. În perioada secolului 16 şi 17 lea, dezvoltarea orasului a stagnat.

Din 1929, oraşul Glasgow devine o unitate administrativă independentă.


Daniel Defoe a vizitat oraşul la începutul secolului 18 şi a prezentat în cartea sa



A thro tur "întreaga insulă a Marii Britanii" , că Glasgow a fost cel mai curat oraş din Marea Britanie"

In Glasgow sunt de asemenea, mai multe muzee. Printre cele mai populare includ :

Muzeul de Arta Moderna, Muzeul de Rurale Pollok House, Muzeul Transporturilor, Muzeul Glasgow Centrul Recource, Muzeul Fosile fosili Grove Muzeul Sir William Burella Colectia Burell

Autoritatea responsabilă pentru Glasgow se numeşte Consiliul Local Glasgow (Glasgow City Council GCC). Acesta este responsabil pentru administrarea cotidiană a oraşului – totul de la şcoli, la colectarea gunoaielor şi administrarea muzeelor. Deciziile importante sunt luate de către „Consiliu”, un organism alcătuit din reprezentanţi aleşi.
Glasgow este situat la aceeaşi latitudine ca şi Moscova, însă are o climă relativ stabilă, cu veri destul de calde şi ierni blânde. Glasgow (şi tot vestul Scoţiei) tinde să fie mai înnorat (şi mai umed), dar mai cald decât alte părţi din Scoţia.
Glasgow este un oraş al culturii.


Printre cele mai cunoscute festivaluri include Festivalul International de benzi de cimpoi Campionatele Mondiale de tevi Band, Glasgowský Festivalul de Film, Festivalul de Celtic şi Celtic Connections festival de comedie Glasgowský Glasgow Festivalul de Comedie. Desigur, există un număr mare de concerte din diverse trupe si genuri.


In orasul Glasgow circula cele mai bune autobuze, trenuri şi metrou. Centrul de autobuz este o staţie de autobuz Buchanan (Buchanan Bus Station). Gara principală este Glasgow Central Station. În Glasgow este un aeroport internaţional Glasgow Prestwick Airport. Dacă vă place fotbalul, nu rataţi o vizită la una dintre Rangers şi Celtic. Ambele au jucat primul Scottish League Scottish Premier League. Cei cărora le place să schi, ei pot folosi pe tot parcursul anului schi Glasgow Statiune de schi si snowboard Centrul ..



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu