joi, 27 septembrie 2012

Revelion la Edinburgh- Scotia

Orasul Edinburgh
Superba capitală Scotiană găzduieşte unul dintre cele mai mari şi mai spectaculoase festivaluri de Anul Nou, cunoscut sub denumirea de de Hogmanay care reprezintă o sărbătoare ce datează de aproape 4 secole şi care ţine 4 zile, din 29 decembrie şi până la 1 ianuarie şi la care participă 15.000 de persoane.
                       





Vizitatorii si localnicii participă impreună la procesiuni cu torte aprinse, concerte in aer liber si concerte de muzica clasica, spectacole de teatru si dans, manifestari sportive in ziua de 01 Ianuarie, curse de caini si mai ales la marea petrecere din noaptea de 31 Decembrie de pe Royal Bank Street incununata cu focurile de artificii de pe cele sapte dealuri ale orasului.










ARDEREA CORABIEI VIKINGIPe lângă tradiţionala incendiere a bărcii vikinge, acest festival oferă participanţilor numeroase concerte, o mostră de dans celtic, artificii şi celebra cursă se câini Dogmanay.
Corabia vikingă definește tipul de corabie din Europa de Nord în perioada vikingilor (800 - 1100).


Aceste corăbii au fost construite și după perioada de dominație vikingă, fiind corăbii iuți care puteu naviga independent de vânt având catarge și vâsle






Scotienii insisi au un simt al identitatii, al valorilor diferite si al propriei istorii si traditii neegalat nicaieri in Marea Britanie. Capitala Scotiei, orasul Edinburgh are una din cele mai frumoase asezari din lume, fiind situat intre dealuri si mare. Inima orasului este Princess Street, una din cele mai animate strazi din Europa. O vizita a castelului Edinburgh nu trebuie ratată, de aici având o superbă panorama catre întreg orasul. De pe esplanada din fata castelului pornesc cele patru strazi care formeaza Mila Regală, unde se tine spectaculosul Tatoo festival in fiecare luna August.




Secretele Milei Regale vor fi descoperite in timpul unui tur pietonal inaintea unei vizite la Scotch Wisky Heritage Centre, unde se ofera o informare amanuntită asupra băuturii nationale si o degustare la sfârsitul turului.
ATENTIE!
Am postat la impresii de calatorie http://emancipareafemeii-viorica.blogspot.com/
cateva din capitale ale lumii si fiecare prezentare aduce alte informatii.
La Edinburg, pentru cei ce vizitează observă imediat zâmbetul cu care te întâmpină, amabilitatea localnicilor, atunci când te văd cu harta în mână cauti un loc anume pe care doresti să-l vizitezi. Îţi explică cu răbdare până înţelegi.

Pentru mai multe informatii accesati: http://www.edinburghshogmanay.org/galleryimg/gallery/3538/#

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu