joi, 13 septembrie 2012

Vizitati LONDRA




Mozaicuri din Catargina




Panouri mari cu care a fost decorat palatul cu diferite scene.




cultura mesopotamiană




Londra văzută de pe Tamisa. În vechea celţică ,,teme", însemna fluviu, iar romanii au adaptat acest nume pentru marele curs de apă pe malul căruia au întemeiat cetatea Londinium. Romanii stabiliţi aici şi-au ridicat noul oraş până la extrimitatea cea mai răsăriteană în care puteau construi un pod folosind tehnologia vremii. De atunci Tamisa a jucat rolul esenţial în istoria Londrei. Vedere asupra Londrei de pe malul Tamisei
Alaturi de Milano, Paris si New York, Londra este una din marile capitale ale modei. Tot aici se desfasoara cel mai vechi si cel mai mare turneu de tenis din lume: Wimbledon. In Londra a aparut pentru prima data metroul. Obiective turistice ce nu trebuiesc ratate de nici o persoana care ajunge la Londra sunt: Muzeul Madame Tussaud's – cel mai mare muzeu de figuri din ceara din lume.; Westminster Abbey (inclus si pe lista patrimoniului UNESCO); ; Buckingham Palace – sau Palatul Regal, resedinta reginei si a tuturor monarhilor regali; Trafalgar Square cu columna Lordului Nelson in mijloc, locul unde mai toti turistii fac popas' Globe Theatre – unde s-a jucat pentru prima data o piesa de a lui William Shakespeare; Hyde Park - parc – padure intinsa - locul unde pe vremuri familia regala se plimba si vana sau se duela, acum fiind dat parcul si spre uzul publicului larg, oricine doreste se poate plimba aici sau pescui; tot aici se afla si frumoasele Gradini Kensington;
Sediul Băncii

Vă rog accesaţi  1-cultural.blogspot.com Mulţumesc!
Big -Ben şi Cladirea Parlamentului Big-Ben, cel mai mare ceas din lume, este uriaşul clopot care a fost instalat în anul 1858 şi de atunci bate la fiecare oră; iar patru clopote mai mici bat la sfert de oră.
Un port peste frumosul fluviu Tamisa, plin de muzee, palate, teatre si centre diverse ce fac din acest oras unul din cele mai vizitat de pe intreg Pamantul! (* are peste 200 de muzee).Cea mai populată porţiune a fluviului se întinde de la Parlament până la Tower Bridge. De pe Tamisa se poate vedea la distanţă Poarta Trădătorilor( Traitors Gate) poarta dinspre fluviu a Turnului care a fost folosită pentru prizonierii aduşi la judecată la Westminster Hall.

Unul dintre cele mai interesante feluri de a vedea capitala este din vaporaş care oferă plimbări de agrement pe Tamisa cu ambarcare din centrul Londrei. Londra este unul din cele mai importante orase ale lumii, capitală în Marea Britanie cu o populatie de aproximativ 7.500 000 locuitori, adaugându-se la acest numar, alte milioane locuitori din zona metropolitana.

British Museum 
British Museum 
British Museum 
British Museum 
Londra de la inaltime din London EyeLondon Eye. -
 cea mai mare roata din lume, de unde poti vedea
toata Londra in toata splendoarea ei, o calatorie dureaza
cateva minute, costa aici in jur de 15 lire si se intampla la
mare inaltime. Este absolut interzis sa vizitezi Londra
fara a o admira din aceasta roata enorma care, inca de la
 constructia sa - in anul 2000 - a devenit unul dintre cele
mai puternice simboluri londoneze
 
Podul turnului (Tower Bridge) care era ridicat pentru a 
trece vasele pe Tamisa
Acum mai bine de 100 de ani, in epoca Victoriana 
a fost construit acest pod care a devenit unul dintre cele
 mai importante si cunoscute obiective turistice din Londra. 
Pasaje pietonale au fost facute pentru a permite trecătorilor 
sa traverseze Tamisa. Podul poate fi ridicat pentru a permite 
vapoarelor mari sa treaca. Astazi, pasajele pietonale este locul 
de unde poţi admirara panorama peste Tamisa; una dintre 
cele mai incantatoare privelisti ale Londrei, un oras al carui colorit 
este intr-o permanenta schimbare



Din 1512 palatul Westminster a fost sediul celor două Camere ale Parlamentului: Camera Lorzilor şi Camera Comunelor. Sala în Camera Comunelor, este tapisată în verde. Guvernul stă în stânga, opoziţia în dreapta iar Speaker-ul conduce dezbaterile dintr-un scaun aflat între cele 2 tabere. Clădirea, imataţie stil gotic a fost proiectată de arh. victorian Sir Charles Barry. Turnul Victorian deţine 1,5 milioane de Acte votate din 1947. În Camera Lorzilor , la deschiderea oficială a sesiunii parlamentare, regina ţine un discurs de pe tronul Camerei Lorzilor, în care prezintă programul guvernului. Tot aici în clădirea Parlamentului se găseşte Westminister Hall fiind singura care a supravieţuit din palatul Westminister originar şi care datează din anul 1097, iar tavanul ei cu arcade este din secolul al XIV-lea. Aici în Camera Lorzilor mai sunt şi Pairii, care sunt membrii ai Camerei Lorzilor iar mulţi dintre ei au moştenit titlurile.

Naţional Gallery a înflorit încă de la inaugurare la începutul secolului XIX-lea. În 1824, George al-IV-lea a convins un guvern reticent să cumpere 38 de tablouri importante, inclusiv lucrări de Rafael şi Rembrandt, iar acestea au deschis colecţia naţională, care s-a mărit cu timpul prin bunăvoinţa donatorilor în bani şi opere de artă.
Clădirea galeriei principale a fost proiectată în stil neoclasic de către William Wilkins şi construită între anii 1834-1838. În partea stângă se întinde noua aripă Sainsburg, finanţată de familia băcanilor şi terminată în 1991 cu o colecţie de artă renascentistă timpurie. Majoritatea colecţiei se află la un singur nivel împărţit în patru aripi. Tablourile mai vechi perioada(1260-1510), în aripa Sainsburg. Aripa de nord, perioada (1600-1700) aripa de vest perioada (1700-1920) şi aripa de est care acoperă perioada (1510-1600)
British Museum este cel mai vechi si unul dintre cele mai mari muzee din lume. Sunt putine locuri unde pot fi admirate atatea comori ale tuturor timpurilor sub acelasi acoperis. In mod normal British Museum este printre cele mai vizitate obiective turistice in Londra. Turistii vor fi fascinati de mumiile egiptene sau vor fi inspirati de superbele expozitii de desene si schite care se schimba de cateva ori pe an. Pentru o vizita la British Museum, turistii ar trebui sa rezerve timp din belsug in vacanta lor la Londra, deoarece muzeul adaposteste o multime de comori
Statuia lui Ramses.Egiptul in timpul faraonilor, civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata, lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase. Piramidele, Sfinxul si mormantui lui Tutankamon sunt admirate si azi de intreaga lume.

Cultura egipteană




Uşă ( poartă)de peste 4000 de ani, bine conservată.Fragmente de metal puse pe lemn
Oale din cultura mesopotamiană





Perioada romană

Piata Trafalgar - Trafalgar Square, piata situata in partea centrala a orasului este un obiectiv turistic foarte important din Londra. O vizita in capitala Regatului Unit ar fi incompleta fara o vizita la minunata Coloana a lui Nelson si cei patru lei de la baza sa, pentru a admira fantanile sau pentru a grani pinguinii. Construita pentru a il comemora pe Amiralul Nelson, piata a fost botezata dupa Capul Trafalgar din Spania, locul unde amiralul a castigat ultima sa batalie. John Nash este cel care a proiectat piata in anii 1820. Desi nu a trait sa o vada realizata



Scheletul celui mai mare dinosaur care s-a descoperit vreodată este la Muzeul de Ştiinţele Naturii.

Muzeul de Ştiinţă şi Tehnică. Primele motoare cu abur

Una din cele mai vechi locomotive din 1800-
Cel mai vechi calculatoare

Primul computer tomograf. Se putea vizualiza numai creierul.
Primul RMN se vizualiza numai creierul.
Schimbarea garzii la palatul Buckingham
Londra este, intr-o singura, propozitie un oras superb!În Londra, se gaseste si renumita strada Bond Street, straduta ce face parte din topul celor mai scumpe strazi din lume, branduri ca Armani, Hermes, Versace, Gucci, Chanel, Asprey sau Cartier, avand aici reprezentante



Vreme de un mileniu Whitehall şi Westminister s-au aflat în centru puterii politice şi religioase din Anglia. Regele Cnut, care a domnit pe la începutul secolului al XI-lea a fost cel dintâi monarh a cărui palat a fost construit într-o regiune, care în acea perioadă era doar o insulă mlăştinoasă confluenta Tamisei. Cnut şi-a ridicat palatul lângă biserică, după 50 de ani, mai târziu, Eduard Confesorul avea să-l reconstruiască.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu